Gündem 'Namus' dedi kurşun yağdırdı

'Namus' dedi kurşun yağdırdı

Paylaş
'Namus' dedi kurşun yağdırdı

Gaziantep'te 6 ay önce eşinden ayrılarak Ankara'ya yerleşen 29 yaşındaki Müzeyyen Ayık, 23 yaşındaki kardeşi Ökkeş K. tarafından tabancayla vurularak ağır yaralandı

İstiklal Mahallesi'nde oturan Ökkeş K., yaklaşık 6 ay önce eşinden boşanan ve Ankara'ya yerleşen ablası Müzeyyen Ayık'ın dün gece Gaziantep'e dönerek aynı mahallede oturan diğer kız kardeşinin yanına gittiğini öğrendi.

Bunun üzerine, kız kardeşinin evine giden Ökkeş K., bir süre sohbet ettiği ablasını, olanları unuttuklarını, anne ve babasıyla birlikte yaşadığı evlerine dönmesi için ikna etti. Müzeyyen Ayık, kardeşi ile birlikte anne-babasının evine gitti.

7 EL ATEŞ ETTİ, 5'İ İSABET ETTİ


Evde Ökkeş K. ile Müzeyyen Ayık arasında tartışma başladı. Tartışma üzerine Ökkeş K., belindeki ruhsatsız tabanca ile ablasına 7 el ateş etti.

Kurşunlardan 5'inin vücudunun çeşitli bölgelerine isabet etmesiyle ağır yaralanan Ayık, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ameliyata alınan genç kadının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olayın ardından polis tarafından yakalanan Ökkeş K. polis otomobilinde sigara içerek, yatışmaya çalıştı. Ökkeş K., gazetecilerin “Ablanı neden vurdun?” sorusuna, “Namus davası. Siz olsaydınız ne yapardınız?” diye yanıtını verdi.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP (DHA)