Siyaset 'Namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat'
Paylaş
'Namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat'

Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'dan Erdoğan'a sert ifadelerle seslendi

Afyonkarahisar'da halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Afyonkarahisar mitingindeki konuşmasını hatırlatarak, “Ne dedi Başbakan? ‘CHP, MHP, BDP, PKK, YARSAV bunlar hep birlikte’ dedi. Şimdi ne oldu? Biliyorsunuz değil mi ne olduğunu? Şimdi Recep Bey'in çıkıp millete bunun gerekçesini anlatmasını istiyorum. Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat. İftiraya gelirse iftira atarsın, bir de sözde Müslüman geçinirsin” dedi.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 48'nci mitingini Afyonkarahisar'da yaptı. Anıt Park Kent Meydanı’ndaki mitingde 6 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bölümünde Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

ECEVİT VE HAŞHAŞ EKİMİ

Afyonkarahisarlı'nın geçmişte haşhaş üretimine ilişkin, ‘Üsleri sökeriz, haşhaşı ekeriz’ dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bunu söylerken Başbakan koltuğunda bir lider oturuyordu. Bir devlet adamı oturuyordu, bir halkçı lider vardı ve diyordu ki ‘Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ diyordu. Eğer Recep Bey soyumu merak ediyorsa, Ecevit'in kültüründen geliyoruz, Baykal'ın kültüründen geliyoruz, İnönü'nün kültüründen geliyoruz” dedi.

DERDİ YÜCE DİVANDAN SIYRILMAK

AK Parti'nin 8 yıldır ülkeyi yönettiğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Afyon’da işsizlik var mı, göç var mı, haşhaş ekenler, çiftçi, patates üreticisi, kiraz üreticisi hayatından memnun mu? Ama samimi söylüyorum Recep Bey hayatından çok memnun. Recep Bey'e göre, milletin derdi varmış, haşhaş iyi olmamış, kiraz dalda kalmış, patates üreticisi ektiğinin karşılığını alamıyormuş, onun derdi o değil. Onun derdi, Yüce Divan'dan sıyrılmak ve hesap vermemek. ‘Efendim bana iftira atıyorlar. Bir devletin başbakanına nasıl kalpazan denir’ diyor. Ben demiyorum bunu, devletin savcısı diyor ve altında da kendisinin imzası var. Adı Tayyip'ti o zaman Tayyip halk adamıydı, sonra Recep Bey oldu. Size gelip bu meydanda 2002'de çay simit hesabı yaptı. Geçen gün yine buraya ‘evet’ oyu istemek için geldi. Merak ettim, çay simit hesabı yapacak mı? Yapmadı, çünkü ne çay kaldı, ne simit kaldı. Recep Bey köşeyi döndü.”

Bir seyyar satıcının evine yiyecek götüremediği için intihar ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu tablo 21'inci yüzyılda Recep Bey'in yarattığı tablodur ve sorumlusu da Recep Bey'dir. Bunun hesabını versin. İnsanlar açlıktan böbreğini satıyorlar” dedi.

KENAN EVREN ANAYASASINDAN DAHA KÖTÜ

Afyonkarahisar mitinginde Anayasa değişiklik paketinde yer alan maddelere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, örgütlü toplumun bozulduğunu, bakanlığın soruşturma izni verilmediği durumda vatandaşın Danıştay’a gitme hakkının yok edileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Kenan Evren anayasasından daha kötü bir anayasa geliyor. Böyle bir tablo baskıcı rejimle her an yüzyüze gelebilirisiniz. Bu baskıcı rejim, faşist rejimdir. Hitler'in, Goebbels'in bile yapmadığını bunlar yapıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Engellilere haklar gelecekmiş, zaten engellilerin hakları var, 63 bin kadro boş neden atama yapılmıyor?”

‘NAMUSLU ADAMSAN PAZARLIKLARI ANLAT’

Başbakan Erdoğan'ın referandum çalışmaları kapsamında geçen 8 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmayı da hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ne dedi Başbakan? ‘CHP, MHP, BDP, PKK, YARSAV bunlar hep birlikte’ dedi. Şimdi ne oldu? Biliyorsunuz değil mi ne olduğunu? Şimdi Recep Bey'in çıkıp millete bunun gerekçesini anlatmasını istiyorum. Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat. İftiraya gelirse iftira atarsın, bir de sözde Müslüman geçinirsin. Burada diyor ki, ‘Ana muhalefet partisinin bizim Müslümanlığımızı ölçecek kalibresi yoktur’ diyor. Vallahi öyle bir niyetim de yok. Hiç kimse, kimsenin imanını ölçemez.”

Haberin Devamı

Miting alanındaki pankartlar arasında ‘Anamı da aldım geldim’ pankartını gören Kılıçdaroğlu, “Güzel pankartlar var. Recep Bey diyor ki ‘ben ahlaklı adamım, ağzımdan kötü söz çıkmaz’. Ya bir kişiye ananı da al git demek güzel, ahlaklı bir söz mü?” diye sordu.

AFYONKARAHİSAR NOTLARI

Saat 14.30’da miting alanına seçim otobüsü ile gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarlılar tarafından büyük bir coşku ve sevgi gösterisiyle karşılandı. ‘Başbakan Kemal’ sloganlarının atıldığı mitingde Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Uşak Milletvekili Osman Coşkun, CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sacit Yıldız, CHP İl Başkanı Ramazan Akgöz eşlik etti. Mitingin ardından yerel bir televizyonu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Kütahya'ya geçti.

Mehmet ÇINAR- Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Haberin Devamı