Gündem Narkozlu cinsel tacize 15 yıl hapis istemi

Narkozlu cinsel tacize 15 yıl hapis istemi

Paylaş
Narkozlu cinsel tacize 15 yıl hapis istemi

Adana'daki bir hastanede, ameliyat olacak narkozlu kadını taciz ettiği iddia edilen teknisyene 15 yıl isteniyor

Adana'da narkozlu kadın hastaya cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan özel bir hastanenin ameliyathanesinde teknisyen olarak çalışan 23 yaşındaki O.Ş'nin yargılanmasına başlandı.

Olay, 3 Aralık 2009’da merkez Seyhan ilçesinde bulunan bir özel hastanede meydana geldi. Hastanenin ameliyathanesinde teknisyen olarak çalışan O.Ş, iddiaya göre burun ve göğüs plastik cerrahi ameliyatı yapılmak üzere ameliyathaneye alınarak narkoz verilen 29 yaşındaki K.A.C.’ye cinsel tacizde bulundu. Olayı gören anestezi teknikeri ile doktorlar durumu hastane yönetimine, yönetim de ameliyattan sonra hastaya bildirdi.

Hasta ile hastane yönetiminin şikayetçi olması sonucu tutuklanan O.Ş, Adana 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Cinsel saldırı’ suçuyla 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Kadının olaydan dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden rapor alınınca, mahkeme görevsizlik kararı verip, dosyayı Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

‘TİTRİYORDU ÜZERİNİ ÖRTTÜM’

Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlanan O.Ş, suçlamayı kabul etmeyerek rutin görevini yaptığını söyledi. Hastanın titrediğini görüp, üşüdüğünü anlayınca üzerini örttüğünü belirten O.Ş, “Hastada kasılma olunca üzerine bastırdım. Ben görevimi yaptım. Hastanın cinsel organını okşamadım. Cinsel saldırıda bulunmadım” dedi.

Hastanedeki görevinin, ameliyata gelen hastaları karşılayarak, eksik malzemeleri tespit edip ameliyat olacak hastaya da ameliyat masası üzerinde pozisyon vermek olduğunu söyleyen O.Ş, “Şikayetçi de aynı şekilde geldi. Kendisini ameliyata hazırladım. Narkoz verilerek uyutuldu. Doktor hastaya sonda takılması gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine sonda malzemesini hazırladım. Sondayı doktor taktı” diye konuştu.

'CANIM' DEYİNCE KORKMUŞ

Ameliyattan sonra kendisinin olaydan haberdar olduğunu belirten hasta K.A.C. ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. K.A.C. şöyle dedi:

“Ben daha önce aynı hastane doğum yaptım. Eşim de aynı hastanede doktor olarak çalıştığı için hastane personeli beni tanırlar, benimle mesafeli konuşurlar. Ameliyat öncesi sanık benim yanıma geldi. ‘Üşüyor musun canım’ deyip dövmelerimle ilgilenince tedirgin oldum. Ameliyattan sonra hastane yetkilileri durumu anlattı. Benim ruh sağılım bozuldu. Ben bunları yaşamayı hak etmedim. Rüyalar görmeye başladım.”

Tanık olarak dinlenen anestezi teknikeri Bülent Koçak da, “Ben gördüğüme inanamadım. Eliyle örtünün altından hastanın cinsel organını okşuyordu. Dikkatini hastadan uzaklaştırması için ‘telefonun yanında mı’ dedim. Örtünün üzerinden okşamaya devam edince de elini hastadan çek dedim. Bunun üzerine doktor Erhan Bey de ‘Benim gördüğümü mü gördün?’ dedi. Daha sonra da durumu yönetime bildirdik” diye konuştu.

Mahkeme, müştekinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor almasına ve diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ ADANA,(DHA)

2