Yaşam Narsistleri tanımak için tek soru

Narsistleri tanımak için tek soru

Paylaş
Narsistleri tanımak için tek soru

Ohio Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre bir kişinin narsist olup olmadığını anlamak için yalnızca tek bir soru sormak yeterli

Araştırmacılar, bir kişinin narsist olup olmadığını anlamak için o kişiye yalnızca bir soru sormanın yeterli olduğunu açıkladı. Buna göre, “’Narsistim’ ifadesine ne derece katılıyorsun” sorusunu sormak kişide narsisistik kişilik bozukluğunun varlığını ortaya çıkarıyor.

Uzmanlar, 11 farklı çalışma ve 2 binden fazla katılımcıyla yaptıkları araştırmada soruya yanıt verenlerin ‘Narsistim’ ifadesine katılma derecelerini 1 (benim için geçerli değil) ila 7 (benim için çok geçerli) arasında işaretlemelerini istedi. Bilim insanları, “Eğer bir kişi kendini narsist olarak görüyorsa muhtemelen haklıdır” ifadelerini kullandı.

Ohio Eyalet Üniversitesi’nde iletişim ve psikoloji dalında profesör ve araştırmayı yürüten Brad Bushman, “Narsistlerin, narsist olduklarını kabul etmekte bir sıkıntıları yok. Özel ilgi görmeleri gerektiğini düşünüyorlar ve bunu başkalarından saklamıyorlar” sözleriyle bulgularına nasıl ulaştığını özetledi.

Haberin Devamı