Esra Karayel Nasıl davranmam gerekiyor?
HABERİ PAYLAŞ

Nasıl davranmam gerekiyor?

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Altı aydır benden beş yaş büyük biriyle ciddi düşündüğümüz arkadaşlığımız var. Yakın çevremle de tanıştırdım. Arkadaşlarım, “Her dediğini yapıyorsun. Böyle giderse kontrol eline geçer, senden de bıkar” dedi. Doğru mu bu? Çoğu konuda birlikte karar veriyoruz aslında. Benden bıkma ihtimalini düşünmek bile çok kötü. RUMUZ: GEYŞA

CEVAP: Doğal ol. Niyetin iyiyse hiçbir şey olmaz. Sırf elimde tutayım diye isteklerini yapıyorsan zaten tutamazsın. Gider. İstemediğin, değerlerine aykırı olduğu halde evet dediklerin ya da yapmaktan hoşlanmadıkların varsa sorun olur. O zaman sen olmaktan çıkarsın. Eğer böyle bir durum yoksa boşver başkalarının söylediklerine. İlişkine sahip çık ve yoluna devam et.

Zevk aldığını söylese de numara yapıyor

SORU: 12 yıldır evliyiz. Kocamı seviyorum. Onu iyi tanıyorum. Son zamanlarda biraz farklı geliyor. Cinselliğin eskisi gibi olmayacağını biliyorum. Ama son zamanlarda iyice duruldu. Konuşmak istediğimde, “Sorun yok eskisi gibi zevkli” diyor. Daha çok sarılıp uyumayı tercih ediyor. Hayatında başka bir kadın var diye korkuyorum. Nasıl anlarım? RUMUZ: KIRMIZILI KADIN

CEVAP: Endişelerin, korkuların seni kurguya zorluyor. Buna izin verme. Belki dinlenmek istediği ve sadece şefkate ihtiyacı olduğu bir dönemdir. Akışına bırak. Tabii bu dönemde sen de kendi davranışlarını gözden geçir. Birlikteliğinize hareket getirecek ne yapabilirsin? Doğal olsun. Abartıdan uzak olmasına özen göster. Cinsellikle ilgili konuşulması gereken durumlarda ilk adımı attıktan sonra karşı tarafın hazır olmasını beklemek lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder