Magazin Natalie Portman’dan ücret isyanı: Benden üç kat fazla aldı

Natalie Portman’dan ücret isyanı: Benden üç kat fazla aldı

Paylaş
Natalie Portman’dan ücret isyanı: Benden üç kat fazla aldı

Jackie filmiyle beyazperdede boy göstermeye hazırlanan Natalie Portman, Hollywood’da cinsiyetler arası ücret eşitsizliğinden yakındı

Jennifer Lawrence’tan sonra Natalie Portman’dan da Hollywood’un cinsiyetler arası ücret politikası eşitsizliğine eleştiri geldi.

20 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak olan son filmi ‘Jackie’nin tanıtımı için Marie Claire dergisinin İngiliz edisyonuna röportaj veren 35 yaşındaki oyuncu, 2011 yapımı ‘No Strings Attached’ (Bağlanmak Yok) filmindeki başrol arkadaşı Aston Kutcher ile aralarındaki ücret eşitsizliğinden söz etti.

ŞİKAYET ETMEK ZORDU


“Aston Kutcher benden üç kat daha fazla ücret aldı” diyen Portman, “Bunu biliyordum ve olması gerektiği kadar sesimi çıkarmadım. Çok para kazandık, dolayısıyla şikayet etmek zordu. Ama bu eşitsizlik çılgınca” şeklinde konuştu.

Portman ayrıca, “Erkeklerle kıyaslayınca, çalışma hayatında kadınlar erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 80 sent kazanıyor. Hollywood’da ise biz erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 30 sent kazanıyoruz” dedi.

JENNİFER LAWRENCE DE İSYAN ETMİŞTİ


Ünlü oyuncu Jennifer Lawrence da 2015 yılında Lena Dunham’ın web sitesi Lenny’ye makale yazarak ücret eşitsizliğinden yakındı.
Aldığı ücretin ne kadar az olduğunu Sony Pictures’ın mail’leri hack’lendiği zaman anladığını yazan Lawrence, “Sony’ye değil kendime sinirlendim. Hemen pes ettiğim için pazarlık konusunda iyi olamadım” dedi.

Sony’nin önceki yılki hack skandalında, Lawrence ve Amy Adams’ın erkek rol arkadaşları Bradley Cooper ve Christian Bale’den daha az ücret aldıkları ortaya çıkmıştı.

Beğenilmeme korkusunun hızlı ve yanlış kararlar vermesine neden olduğunu söyleyen Lawrence, “Zor ya da elde edilemez biri gibi algılanmak istemedim. Ancak fark ettim ki birlikte çalıştığım erkek oyuncuların hiç böyle bir derdi olmamış” dedi.

Haberin Devamı