Siyaset NATO bakanları İstanbul'da
Paylaş
NATO bakanları İstanbul'da

NATO Gayrıresmi Savuma Bakanları Toplantısı'nın bakanların katıldığı oturumları İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı

Zirve çerçevesinde düzenlenen Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO denilince akla muhasebecilerin değil askerlerin geldiğini belirtip, ancak günümüzde organizasyonun askeri harekatlarının her zamankinden daha maliyetli olduğunu söyledi.

Toplantıda Kosova’nın ele alınacağını söyleyen Anders Fogh Rasmussen, son 12 ayda ciddi ilerleme sağlandığını belirtti. Rasmussen, "KFOR, 10 bin askere düşürülüp daha hafif ve esnek bir yapıya kavuşturuldu. KFOR’un Kuzey Atlantik Konseyi’nin politik yönlendirmesi altında caydırıcı hale gelmesine ilişkin sonraki adımları tartışacağız. KFOR, şüphe yok ki güvenli bir ortam yaratma konusunda üzerine düşeni yapabilecek yetenektedir" dedi.

YANLIŞ AKREDİTE

Zirve için NATO’dan akredite olarak basın merkezine giren Samanyolu Televizyonu’nun kameramanı, görevlilerce "NATO’nun yanlışlıkla akredite ettiği" söylenerek dışarı çıkartıldı. Bu arada toplantı salonundaki açılış konuşmaları teknik arıza sebebiyle basın merkezine iletilemedi.

Ardıç AYTALAR-Asım GÜNEŞ/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı