Gündem NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş açıklamalar!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş açıklamalar!

Paylaş
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş açıklamalar!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Suriye'ye hava harekatıyla ilgili konuştu. Stoltenberg, "NATO müttefikleri kimyasal silah tesislerini hedef aldılar. Uluslararası toplum sessiz kalamaz onun mesajı verildi. Operasyon Esad, Rusya ve İran'a açık mesajdı" dedi.

Stoltenberg'in açıklamaları şu şekilde:

Rejimin kapasitesine darbe vuruldu. 3 NATO müttefiki güçlü bir mesaj verdi. 3 ülke istihbaratlarını paylaştı. Kimyasal saldırıya dair pek çok istihbarat geldi. Bugüne kadar çıkan tüm sonuçlar kimyasal saldırıyı Esad rejiminin yaptığını gösteriyor. Orada daha fazla nüfusa sahip olan da zaten Esad rejimi ve Rusya.

(Harekatın devamı gelecek mi?) 3 NATO Müteefikinin gerçekleştirdiği harekat sınırları belli bir harekat. Bundan sonrasında gerilimin tırmanması için bir sebep yok. NATO müttefikleri kimyasal silah tesislerini hedef aldılar. Uluslararası toplum sessiz kalamaz onun mesajı verildi. Operasyon Esad, Rusya ve İran'a açık mesajdı

Rusya'nın da bölgede Esad rejimine verdiği destek açısından Türkiye'nin öneminin altını çizmek lazım.

Türkiye'nin net ve güçlü mesajını takdir ediyorum. Türkiye çok değerli bir NATO müttefiki. Farklı operasyonlara destek veriyor. NATO Rusya'yı izole etmek istemiyor.

NATO Türkiye'nin ittfaka yaptığı katkıdan memnundur.

İki taraf arasında gerçekleşen görüşmelere ve diyaloga destek veriyorum. Bu durum oldukça memnun edici. Bugün bunu Ankara'daki temaslarımızda da dile getireceğiz.