Gündem NATO heyeti çamura saplandı

NATO heyeti çamura saplandı

Paylaş
NATO heyeti çamura saplandı

Türkiye'nin başvurusu üzerine Suriye sınırı için yerleştirilecek Patroit füzeleri için NATO'ya bağlı askeri yetkililer dün akşam Malatya'ya geldi. Bu sabah arazide inceleme yapacak yetkilileri taşıyan araç çamura saplandı

Bu sabah erken saatlerde il merkezinde bulunan Tulga 1 Kışlası’na giden heyette bulunanlar incelemelerini tamamladıktan sonra Altay Kışlası’na geçti. Burada da yaklaşık 1 saat süren inceleme işlemleri ardından NATO heyeti geniş güvenlik önlemleri altında Battalgazi İlçesi’ne geçti.

Haberin Devamı

Burada Atık Su Arıtma tesisinin arka kısmında bir araziyi incelemeye gitti. Bu sırada yabancı askerleri taşıyan askeri servis aracı toprak yolda çamura saplanınca çıkamadı.

Otobüsten inen askerler yürüyerek Türk askeri yetkililerle birlikte arazi üzerinde inceleme yaptı.

Ellerindeki haritadan da arazi yapısını inceleyen NATO askerleri kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarını cep telefonları ile görüntülerken askeri yetkililerden de bilgiler aldı.

İnceleme ardından çamura saplanan otobüsün çıkarılması için yakın bir köyden traktör çağrıldı. Zincirle otobüsü kurtarmaya çalışan traktör başarılı olamayınca bir kepçe çağrıldı ve otobüs çamura saplandığı yerden çıkarıldı.

NATO heyetinin Malatya’daki arazi incelemeleri sürüyor.

Haberin Devamı

DHA