Dünya NATO Libya'da durmayacak

NATO Libya'da durmayacak

Paylaş
NATO Libya'da durmayacak

İtalya'nın operasyonların durdurulması yönündeki çağrısına, Genel Sekreter Rasmussen'den 'hayır' yanıtı geldi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İtalya'nın Libya'da NATO saldırılarının durdurulması yönündeki çağrısını reddetti.

Haberin Devamı

Rasmussen, NATO web sitesinde yayımlanan açıklamasında, "NATO bu operasyonu sürdürecek. Eğer durursak sayısız sivil hayatını kaybedebilir" dedi.

Operasyonun başından beri gerçekleştirilen 5 binden fazla hava saldırısında sivil kayıpları önlemeye büyük önem verdiklerini ve mevcut verilerin bu hassasiyetlerini doğruladığını anlatan Rasmussen, Trablus'ta 7 sivilin NATO tarafından öldürülmesi olayını detaylı inceleme sözü verdi.

Libya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya'da saldırıların derhal durdurularak insani yardımların dağıtımına başlanması çağrısında bulunmuştu.

'BİZ SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ''

Libya Ulusal Konseyinin sözcüsü Mahmud Şamam, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen bir toplantıya katıldı ve buradaki açıklamasında, ''NATO operasyonlarına son verse bile bu ulusun özgürlüğü için dişlerimizle savaşacağız. Libya halkı özgürlüğü tadacak ve bundan azına da razı olmayacak, sonuna kadar mücadele edecek, zafere kadar'' dedi.

Haberin Devamı

Muhaliflerin askeri bakımından yardım alması konusunda da Şamam, RPG gibi silahların ''bazı Arap ülkelerinden'' kendilerine geldiğini, hafif ve otomatik silahların da Libyalılar tarafından yurt dışından satın alındığını kaydetti.

Muhaliflerin kontrolündeki toprakların güvenliğinin orada oturanlar tarafından sağlandığını belirten Şamam, buralarda tek polisin bile görev yapmadığını, buna karşılık suç oranının başka ülkelerde kaydedilenden daha az olduğunu söyledi.

Şamam, muhaliflerin kalesi Bingazi'de bireysel silah sayısının yaklaşık 22 bin olduğunu sözlerine ekledi.

(A.A.)