Dünya NATO o saldırıyı kabul etti

NATO o saldırıyı kabul etti

Paylaş
NATO o saldırıyı kabul etti

NATO, Libya'nın başkenti Trablus'un 70 kilometre batısındaki Sorman'da yeni bir hava taarruzu düzenlediğini kabul etti

Libya'daki operasyonun komutanı Kanadalı General Charles Bouchard, uçakların Sorman'daki bölgede bir askeri komutanlık ve kontrol merkezini hedef aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Bouchard, taarruzun Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin Libya halkına yönelik saldırılarını devam ettirme becerisini büyük ölçüde azaltacağını söyleyerek, "Kaddafi, komutanlık ve kontrol merkezlerini nereye saklamaya çalışırsa çalışsın, bunları bulacağız ve yok edeceğiz" dedi.

NATO'dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili daha önce, Sorman'da yeni hava taarruzu düzenlendiğine ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Libya yönetimi, bu sabah NATO'nun düzenlediği yeni bir hava saldırısında 3'ü çocuk 15 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Yönetimden bir yetkili, Trablus'un 70 kilometre batısındaki Sorman'da sabaha karşı düzenlenen saldırının Muammer Kaddafi'nin eski bir arkadaşının evini hedef aldığını, eve sekiz roketin isabet ettiğini kaydetmişti.

Haberin Devamı

Libya'daki rejimin sözcüsü Musa İbrahim, saldırıyı "haklı gösterilemez bir terörist saldırı" olarak niteleyerek, kurbanların çoğunun Kaddafi'nin arkadaşının ailesinden olduğunu söylemişti.