Bilim - Teknoloji Naughty Dog cinsel taciz iddialarıyla sallanıyor
Paylaş
Naughty Dog cinsel taciz iddialarıyla sallanıyor

Uncharted serisi ve The Last of Us’ın yapımcısı Naughty Dog, şu aralar cinsel taciz iddialarıyla sarsılıyor

Sony’nin en başarılı stüdyolarından biri olan Naughty Dog, şu aralar cinsel taciz iddialarıyla gündemde. Uncharted serisi ve The Last of Us gibi başarılı oyunlarıyla ismini duyuran stüdyo, eski bir çalışanının taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.


17 AY SONRA BOMBA AÇIKLAMA


Uncharted ve The Last of Us oyunlarında çevre tasarımı sanatçısı olarak görev yapan David Ballard, geçtiğimiz sene stüdyo ile yollarını ayırmıştı. Ballard Naughty Dog’tan ayrıldıktan 17 ay sonra bomba gibi açıklamalarda bulundu.

Ballard 2015’in sonlarına doğru stüdyoda cinsel tacize uğradığını iddia etti. Eski çalışan, tacize uğradıktan sonra iş yerinde huzurunun kalmadığını ve Şubat 2016’da durumu Sony tedan cevap gecikmedi.

Stüdyonun resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, cinsel tacize ilişkin herhangi bir kanıta rastlanmadığı belirtilerek, insanlara duyulan saygı ön plana çıkarıldı. Naughty Dog, Ballard’ın açıklamalarını fazlasıyla ciddiye aldığını belirtse de ortada hala cevaplanmayı bekleyen bazı soruların olduğu da aşikar.

İki taraftan birisinin yalan söylediği açık bir şekilde ortada. Fakat kimin dürüst olduğunu öğrenmek pek de mümkün olmayabilir.


Bu hafta çıkacak oyunlar (16-22 Ekim)

Haberin Devamı