Cumartesi Postası Nazar boncuğu Ivana

Nazar boncuğu Ivana

Paylaş
Nazar boncuğu Ivana

Oyuncu İlker Ayrık şimdi yönetmen koltuğunda. 'Yapışık Kardeşler' adlı bir komedi filmi çekiyor. Yılbaşından sonra vizyona girecek filmdeki rol arkadaşları Ivana Sert ve Hakan Bulut. Bu uyumlu üçlü ile Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki sette buluştuk ve koyu bir sohbete daldık. Öğrendik ki; Ivana Sert filmde türkü söyleyecek

* İlker Bey saçınız kısalmış. Neden kestirdiniz? İlker Ayrık: Bu film için. İlk yönetmenlik tecrübem ve köyde yaşayan bir karakteri canlandırıyorum. Bu yüzden saçlarımla vedalaşmak zorunda kaldım.

Haberin Devamı

* Üzüldünüz mü kestirince? İ.A: Bu vedadan hiç şikayetçi değilim, çok rahatladım.

* ‘Yapışık Kardeşler’ filminin nasıl bir konusu var? İ.A: Siyam ikizlerinin hikâyesini anlatıyor. Ben ve Hakan Bulut, Halim ve Salim olarak birbirimize yapışmışız. Köyden İstanbul’a geliyoruz. Olağanüstü bir kadına, yani Ivana Sert’e âşık oluyoruz ve başımız belaya giriyor. Komik, delidolu, aksiyonlu hadiseler...

* Hanginiz Halim, hanginiz Selim? İ.A: Ben Selim, Hakan ise Halim.

* Ivana Hanım canlandırdığınız karakteri anlatır mısınız? Ivana Sert: Çok özgüvenli, güçlü, istediği herşeyi yaptırabilen bir kadın. Mafya babası sevgilisi var. ¦ Adı nedir? İ.S: Vahşi Cazibe.

* İsim çok seksi. Rol de seksi olmalı. İ.S: Seksi bir kadın. İstediklerini de seksiliğini kullanarak alıyor. İ.A: Zaten güçlü bir kadın. Bu gücün içinde seksi olmak da var özgüven de. Çok da zengin. O kadın istediğini almayacak da ben mi alacağım? Hakan Bulut: Vahşi Cazibe için senaristler ‘Ve Tanrı Kadını Yarattı’ yazıyor. Onlarca kadın görüyoruz ama Vahşi Cazibe’yi görünce bommm (gülüyor)!

Haberin Devamı

* Filmde yapışık kardeşsiniz ama karakterleriniz farklı gibi... Hakan Bulut: Halim, Selim’e göre daha naif. Akılcı, Selim kadar heyecanlı ve aktif değil. Selim ağır basıyor. Halim onun yanında tatlı saflıkları olan, duygularıyla yaklaşan, akl-ı selim bir karakter. İ.A.: Selim heyecanlı, düşünmeden hareket ediyor, fırlama. Halim’in kontrolü dışına çıkmak için her şeyi yapıyor ama yapışık oldukları için başaramıyor. ‘Ivana’yı köye götürüyorum’

* İstanbul’da başlayan çekimler Balıkesir’de sürecek. Balıkesirli olduğunuz için mi orayı tercih ettiniz? İ.A.: Kendi memleketimde çekmeyeceğim de nerede çekeceğim? Ivana’yı alıp köye götüreceğim (gülüyor).

* İlk kez mi bir köyde bulunacaksınız? İ.S.: Köye gittim daha önce. Doğayı çok seviyorum.

* Köylerde çok fazla konfor yoktur. Bu sizi düşündürüyor mu? İ.S.: Hayır. Doğa ile iç içe olmak bana yeterli, konfor peşinde değilim. İ.A.: Ivana dışarıdan göründüğü gibi değil. Çok büyük beklentisi olmayan, uyumlu biri. Seti kurarken birbirini kalben seven ve birlikte çalışmayı isteyen insanlarla iş yapmanın üzerinde durmuştum.

Haberin Devamı

* İlk yönetmenlik tecrübeniz olacak bu İlker Bey. Oyuncuları seçerken nelere dikkat ettiniz? İ.A: Fiziksel kişilendirme yaptık önce. Sonra birlikte çalışmaktan en çok hoşlandığım, sevdiğim, güldüğüm ve yeteneğine yüzde yüz güvendiğim arkadaşlarımı bir araya getirdim. Erdal Tosun, Müjdat Gezen, Ateş Böceği Ercan gibi hocalarım var.

* Bu bir arkadaş filmi oldu yani. İ.A.: Evet. Görüntü yönetmenimden ışık şefine kadar hepsi arkadaşım. H.B.: Sürekli popomuzu kaşıyalım da nazar değmesin. İnanılmaz güzel bir enerji oluştu. Gülüp eğlenerek çalışıyoruz.

* Nelere güldünüz mesela? İ.S.: Bir sahnede konuşmam gerekiyor... Aynı zamanda ciddi mimikler de yapmalıyım ama gülmekten bir türlü olmadı. İlker sürekli

“Kestik, Ivana’yı toplayın” diyor. Benimle birlikte sette gülüyor. Defalarca tekrar yaptık.

‘OYUNCULUĞA DEVAM’

* Vahşi Cazibe rolü için neden Ivana Sert’i seçtiniz? İ.A.: Senaristlerimiz düşündü. Birbirimizi görünce sanki önceden dostmuşuz gibi sarılıp öpüştük. Elektriğimiz hemen tuttu yani.

Haberin Devamı

* İlk oyunculuk deneyiminizde neler hissediyorsunuz Ivana Hanım? İ.S: Harika bir duygu. Kamera karşısına alışkınım ama oyunculuk bambaşka bir şey.

* Oyunculuğa devam mı? İ.S: Çok sevdim bu işi, devam etmeyi çok istiyorum.

* Oynamayı istediğiniz bir karakter var mı? İ.S.: Nikita gibi bir karakteri oynamayı çok isterim. Çünkü aksiyonu seviyorum. İ.A.: Öyle sahneleri var Ivana’nın. Korumalarını iyi patakladı mesela. Aksiyonda iyi oynayacağı belli.

* Film, diziler, ‘Çarkıfelek’ derken bu tempo sizi yormuyor mu? İ.A.: Birlikte çalıştığım zımba gibi bir ekibim var. Görünen benim ama ekibim olmadan olmaz. İ.S.: İstediği kadar ekip olsun, bence İlker’deki enerji ve motive gücü olmasa kimse bir şey yapamazdı.

'Sadece seksiliğime bakmasınlar'

* Türk erkekleri sizi çok seksi buluyor. Bu, hoşunuza gidiyor mu? İ.S.: Artık seksi olarak değil, başka şekilde anılmak istiyorum. Güzel ve seksilik tamam ama içten nasıl olduğum da önemli. İçerden de bakabilsin erkekler. Başarılı işler mi yapmışım, onu da görebilsinler. İ.A.: Biz tamamen dışarıdan bakıyoruz (kahkahalar). Tanımadan önce başka biriydi bizim için. Şu an ise bambaşka; iyi bir arkadaş ve alçakgönüllü. H.B.: Ben tamamen içerden bakıyorum zaten (kahkahalar).

Haberin Devamı

* Sizin de Ege’ye, Akdeniz’e yerleşip doğayla kucaklaşma isteğiniz var mı? İ.A.: Yok. Tiyatrodan ayrı kalamam. Çalışarak ölmek isterim. Bu mesleğin emekliliği olmaz. Daha oynanacak binlerce rol, çekilecek binlerce film var. H.B.: Katılıyorum. Ömrümün yettiği kadar çok sevdiğim bu işi yapmak istiyorum.

* Stresinizi nasıl atıyorsunuz? İ.S.: Hemen suya girer, rahatlarım. Duş, deniz, küvet... Ya da piyano çalarım. İ.A.: Özel bir şey yapmıyorum. İşim, en büyük stres atma kaynağım. Bir de 15 aylık oğlumla beraberken her şeyi unuturum.

‘Bir daha doğurabilirim’

* Nasıl hatırlanmak istersiniz? İ.A.: Adile Naşit, Münir Özkul, Kemal Sunal... Onları izlemeyi, hatırlamayı seviyorum. Kemal Sunal’ın ismini duyduğumuzda yüzümüz gülüyor. Bir insan hayatta daha nasıl başarılı olabilir ki! Ben de öyle hatırlanmak isterim.

* 10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz? İ.S.: Deniz kenarında... Belki bir butik otelim olur. Oğlum Ateş ya okulda olur ya da evlenir (gülüyor).

* İkinci çocuğu ister miydiniz? İ.S.: Bir tane daha doğurabilirim. Kız-erkek fark etmez. Ateş de kardeş istiyor.

* O halde yakında bir evlilik haberi gelebilir sizden. İ.S.: Yok, yakında değil. Çünkü ilişkim çok yeni.

*Sevgiliniz ‘ben mi kariyerin mi’ dese ne yaparsınız? İ.S.: Aşk ve kariyeri dengede tutmak gerek. Zaten gerçek aşksa ikisi beraber gidebilir. Birinden vazgeçmek gerekmez.

‘Beni evin oğlu olarak kabul ettiler’

* ‘Çarkıfelek’ pek çok ünlünün sunduğu bir yarışma. Size teklif geldiğinde ‘başarısız olursam’ korkusunu yaşadınız mı? İ.A.: Takvim olarak tedirginlik yaşadım. Çünkü ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’i hazırlayan ekibimle ‘Çarkıfelek’i yapıyoruz.

*Daha önce ‘Çarkıfelek’i sunan Mehmet Ali Erbil’le aynı zaman diliminde farklı kanallarda yarışmalar sunuyorsunuz. Rakipsiniz yani... İ.A.: Yayın günleri kanalın takdiri. ‘Çarkıfelek’in reyting birinciliği de seyircinin takdiri.

* Türk halkı sizi sevdi. Ne hissediyorsunuz? İ.A.: Beni evin oğlu olarak kabul ettiler. Yolda teyzeler, amcalar, kadınlar ve erkeklerden çok güzel sözler işitiyorum. Teyzeler “Sen bizi güldürüyorsun” deyip dua ediyorlar.

* ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ çok iyi giderken neden bitti? İ.A.: Bitirmedik, dinlendiriyoruz. Bu, bir makyaj tazeleme.

*Filmler, müzikleriyle de popüler oluyor. Var mı sizde önümüzdeki kışa damga vuracak müzikler? İ.A.: Ne sürprizlerimiz var, bilseniz. Ivana şarkı söyleyecek mesela. Harika sesi var.

* Balıkesir türküleri mi duyacağız yoksa ondan? İ.A.: Yaaa, ağzımdan laf alıyorsun, hadi söyleyeyim bari; bir Balıkesir türkümüz var. Ama değerli şarkıcılar da var kadroda. Ben ve Hakan’ın da sesini duyacaksınız.

* Türkü seviyorsunuz o zaman... İ.S.: Çok. Kubat ile söylemiştik, her biri çok güzeldi. Bir de ekranda ‘Ankara’nın Bağları’nı sürekli söyledim (gülüyor). Bakalım filmde beğenecek misiniz?

* Konservatuar mezunusunuz, değil mi? İ.S.: Evet. Çok iyi piyano çalar, bale yaparım.

* Albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz? İ.S.: Teklif geldi ama çok çalıştığım için kabul edemedim. Bu hem bir cesaret işi hem de konser takvimine filan uymak lazım. Oğlum Ateş’e zaman ayırmalıyım. Belki ilerde birkaç parçalık albüm olabilir.

‘KUR’AN OKUYORUM’

* Hırslı mısınız? İ.A.: Neden hırs yapayım! Yapmak istediğim her şeyi yapıyorum şu an. Hayattan tek bir isteğim kaldı: Kendi tiyatro salonumda oynamak. İşte orada bitirebilirim. Çünkü o kariyerimin zirvesi olur.

* Sizin kariyer planlarınız nedir? İ.S.: Tasarım markamı genişletmek. Moda ile ilgili daha güzel programlar yapmak ve ihtiyacı olanlara yardım etmek.

* Yakında Müslüman olacağınız doğru mu? İ.S.: Kur’an-ı Kerim okuyorum. Ama bu bir süreç, zamana bırakmak lazım. Bu haberi fazla abartmışlar.

Röportaj: PINAR YILDIZ YÜKSEL