Yaşam Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri MOİ Sahnesi’nde

Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri MOİ Sahnesi’nde

Paylaş
Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri MOİ Sahnesi’nde

Genco Erkal’ın, Tülay Günal’la birlikte sahnelediği ölümsüz eser Mall of İstanbul MOİ Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor

Usta sanatçı Genco Erkal'ın, Tülay Günal'la birlikte sahnelediği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar”; 27 Ekim Perşembe akşamı saat 20:00’de Mall of İstanbul MOİ Sahnesi'nde.

Dostlar Tiyatrosu'nun, sahnelenmeye başladığı günden beri büyük ses getiren oyunu; Nazım Hikmet'in sürgün yıllarını ve vatan hasretini, şarkılar eşliğinde anlatıyor.



Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği; “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar”; İstanbullu tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Nazım Hikmet'in, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan oyunda, Erkal'a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor. Usta oyuncunun, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, izleyici adeta ozanın destansı yaşamındaki o yıllara doğru yolculuğa çıkıyor.



Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar”da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya'nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz'ın, koreografisini Sernaz Demirel'in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.

Haberin Devamı