Gündem Nazlı Ilıcak'ın 2 yıl 8 ay hapsi istendi

Nazlı Ilıcak'ın 2 yıl 8 ay hapsi istendi

Paylaş
Nazlı Ilıcak'ın 2 yıl 8 ay hapsi istendi

Nazlı Ilıcak'ın 2 yıl 8 ay hapsi istendi

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Osman Kaçmaz’a "basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Haberin Devamı

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanık Nazlı Ilıcak ile taraf avukatları katıldı.
Duruşmada ifade veren Ilıcak, "Yazılan yazıda olay günceldir. Birtakım somut gerçekler söz konusudur. O günlerde müşteki Osman Kaçmaz hakkında çok sayıda gazetede yazı çıkmıştı. Benim objektif değerlendirme yaptığım yazımdaki şu cümlelerden bellidir. ’Sincan hakiminin ideolojik davranması da mümkündür ya da vicdanen Gül’ün dokunulmazlığının bulunmadığına inanıyordur’. Bu cümle bana aittir. Objektif değerlendirme yaptığımı göstermektedir" dedi.

Yazısında ’işgüzar’ kelimesinin geçtiğini ve bu kelimenin de bir hakaret içermediğini savunan Ilıcak, şunları kaydetti:
"Sayın Gül’ün dokunulmazlığının devam ettiğini düşünürken, Osman Kaçmaz’ın bu istikametteki bir kararı bozması, gündeme gelmek ihtiyacı olarak tarafımdan değerlendirilmiştir. Nitekim de gündeme gelmiştir. ’İşgüzar’ kelimesinde bir hakaret kastı yoktur. Ben yargının medyada bu şekilde tartışılmasına karşı olduğum için böyle bir değerlendirme yaptım."

Haberin Devamı

Şikayetçi Osman Kaçmaz’ın avukatı ise şikayetçi olduklarını belirterek, Osman Kaçmaz’ın vermiş olduğu kararın yargı kararı olduğunu anımsattı. Avukat, "Bu karara itiraz Yargıtay’a verilecek başvurularla olur. Kararın içeriği tartışılabilir, ancak kararı veren kişinin bu kararı vermesinden dolayı kişiliğine yönelik yapılan eleştiriler hakaret niteliğindedir, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SAVCILIK MÜTALAASI

Davayla ilgili mütalaasını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı, Osman Kaçmaz’a basın yoluyla hakaret edildiğini ve hakaret suçunun unsurları oluştuğunu ifade ederek, Ilıcak’ın 1 yıl 4 aydan, 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Duruşma, sanık avukatının mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için ertelendi.

Duruşma sonrası adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nazlı Ilıcak, "Yargılanıyoruz. Yargı safhasında görüş bildirmek doğru değil. Benim hakaret kastım yoktu. Osman Kaçmaz’a onu söyleyebilirim. Daha davanın başındayız. Sonu nasıl bitecek belli değil. Hakaret iddialarını reddediyorum" dedi.

Haberin Devamı