Spor Nazmi Avluca'nın altın hedefi

Nazmi Avluca'nın altın hedefi

Paylaş
Nazmi Avluca'nın altın hedefi

Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı güreşçilerden dünya ve Avrupa şampiyonu Nazmi Avluca, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor

84. kiloda yarışan Nazmi Avluca, güreş hayatı boyunca birçok madalya kazandığını, ancak madalya koleksiyonunda olimpiyat altın madalyasının eksik olduğunu söyledi.

Olimpiyatlara kadar iki sene daha önünde süre bulunduğunu dile getiren Avluca, bu süreyi çok iyi değerlendirerek kürsünün en üstüne çıkmayı ve altın madalya kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın gençleştirildiğini, çok genç bir takım olduklarını ifade eden Avluca, Ermenistan’da yapılan Dünya Kupası finalinde İran’a kıl payı kaybederek takım halinde gümüş madalyada kaldıklarını, ancak tüm dünyanın Türk güreşine karşı hayranlık duyduğunu gözlemlediğini anlattı.

Macaristan’da yapılan Golden Grandprix Turnuvası’na her yıl katıldıklarına dikkati çeken Nazmi Avluca, turnuvanın adeta bir Avrupa, bir dünya şampiyonası ayarında geçtiğini kaydetti.

Burada gösterecekleri performansın Azerbaycan’da yapılacak Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’na yansıyacağını vurgulayan Avluca, hem Macaristan’da, hem de Azerbaycan’da hedeflerinin takım halinde şampiyonluk olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı