Spor NBA'da 'ırkçılık' skandalı

NBA'da 'ırkçılık' skandalı

Paylaş
NBA'da 'ırkçılık' skandalı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Hidayet Türkoğlu'nun da forma giydiği Los Angeles Clippers takımının sahibi Donald Sterling, ırkçı yorumları nedeniyle gündeme geldi

TMZ haber magazin sitesinde yayınlanan ses kasetinde, Sterling ile Meksika kökenli bir siyahi olan kız arkadaşı arasında geçtiği savunulan görüşmede, Sterling’in sosyal paylaşım sitesi Instagram’a Magic Johnson ile çekilmiş fotoğrafını koyan kız arkadaşına kızdığı, ısrarla kız arkadaşından siyahilerle olan ilişkilerini ortaya dökmemesini ve gizli tutmasını istediği iddia edildi. Tansiyonu giderek yükselen konuşmada kız arkadaşının siyahilerle birlikte görünmesinden fazlasıyla rahatsız olduğu kaydedilen Sterling’in, "Bir daha kendi takımımın maçında Magic Johnson’ı görmek istemiyorum" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

'UTANÇ VERİCİ'

Ses kaydının yayınlanmasının ardından ABD çapında başta siyahi sporcular ve sanatçılar olmak üzere birçok ünlü isim Sterling’i ağır şekilde eleştirdi. NBA Oyuncular Birliği (NBPA) Başkanı Chris Paul, ses kaydına cevaplarının çok sert olacağı sinyalini verirken, Magic Johnson, TMZ Sports’a yaptığı açıklamada, Clippers takımındaki siyahi basketbolculara ve Clippers taraftarlarına dikkati çekerek, Sterling’in Afrika kökenli Amerikalılara yönelik tavrının utanç verici olduğunu belirtti.

Sosyal medyada günün konusu haline gelen kasete ilişkin Clippers tarafından yapılan açıklamada, kasetin gerçeği yansıtmadığı vurgulanırken, Sterling’in ne düşünce yapısı ne de yaşayışının kasetteki tavırla bağdaştırılamayacağı, kendisine atfedilen haksız ithamlara rağmen Sterling’in olay nedeniyle incinen herkesten özür dilediği bildirildi.

Haberin Devamı

Emlak zengini iş adamının daha önce siyahilere ve Latin Amerikalılara emlak kiralamayı reddetmekten dolayı hakkında açılmış iki ayrı dava olduğu biliniyor. Sterling, bu yıl NBA’de büyük bir çıkış yakalayan Clippers takımını 1981 yılında 12,5 milyon dolara satın almıştı.

AA