Spor NBA'in en büyüğü Dallas Mavericks

NBA'in en büyüğü Dallas Mavericks

Paylaş
NBA'in en büyüğü Dallas Mavericks

NBA'de Miami Heat'i deplasmanda 105-95 mağlup eden Dallas Mavericks, seriyi 4-2 kazanarak kulüp tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı

NBA final serisi 6. maçında Miami Heat, evi American Airlines Arena'da Dallas Mavericks'i ağırladı. Seride 3-2 önde olan Dallas, üçüncü çeyrekteki etkili oyunuyla rakibini 105-95 mağlup ederek kulüp tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı.

Deplasmanda oynadığı karşılaşmaya hızlı başlayan Dallas, ilk çeyreği de 32-27 önde kapattı. İkinci çeyrekte kenardan gelen oyuncuların da skora katkı yapmasıyla birlikte farkın açılmasına izin vermeyen Miami, soyunma odasına gidilirken skoru 53-51'e getirerek farkı 2 sayıya indirdi.

İkinci devreye Nowitzki'nin basketiyle başlayan Dallas, 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve arayı da açarak üçüncü çeyreği 81-72 önde tamamladı. Son çeyreğe 5-0'lık seriyle başlayan Miami, ilk 1.5 dakika içinde farkı 4 sayıya indirdi.

Ancak rakibine Barea ve Terry'nin üst üste kaydettiği basketlerle cevap veren Dallas, farkı çift hanelere taşıdı ve 12 sayılık bir avantaj yakaladı. Kalan sürede Miami, farkı kapatmaya çalışsa da kolay sayılar bulmaya devam eden Dallas, üstünlüğünü maçın sonuna kadar korudu ve salondan 105-95'lik skorla galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Dallas'ta Jason Terry kenardan gelerek 27 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma üreterek ön plana çıkarken, Dirk Nowitzki 21 sayı, 11 ribaund, 2 top çalmayla, J. J. Barea da 15 sayı, 5 asist ve 3 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Miami'de LeBron James'in 21 sayı, 6 asist, 4 ribaundu ile Dwyane Wade'in 18 sayı, 7 asist, 3 ribaund, 3 top çalması ve Chris Bosh'un 19 sayı, 8 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.

Haberin Devamı