Mesut Yar Ne işin var Ayazağa'da?
HABERİ PAYLAŞ

Ne işin var Ayazağa'da?

“İşte Benim Stilim” (TV8) yarışmasında yarışan birkaç arkadaş belli ki ithal edilerek yarışmaya sokulmuş. Geçtiğimiz akşam İran modasından Los Angeles’te gerçekleşmesi muhtemel bir kır düğününe kadar her yarışmacı fikir beyan etti...

[[HAFTAYA]]

Hatta kimisi bizzat oralarda bulunup, ifadelerine göre “kendi çapında sosyetik tipler olduğunun” tüyolarını filan verdi ama en güzel yorum jüri üyesi Nur Yerlitaş’tan geldi... “Los Angeles’i bırak, çayır başında bir kır düğününe nasıl gidersin ona gel” diyerek, kimi “buldumcuklara” ince bir ayar verdi... Hayır, madem oralara şerbetlisin(!) geldiğin yerde yarışmaya gir. Ne işin var Ayazağa’daki stüdyolarda stil peşinde koşmaya, değil mi ama?

Haberin Devamı

Damardan geçen STAR YOLU!

“Sesi Çok Güzel” (FOX) bir ses yarışması olarak hayatımıza girdi. Format iyi düşünülmüş. Telefon ihbarıyla ses avcılığına soyunan ünlüler filan. İşin bu reality show bölümünde halkın arasına giren ünlüler, daha doğrusu jüri üyeleri yol üstünde çok acayip sesleri de bulabiliyorlar. Mesela Diyarbakır yolundaki otobüs muavininin sesi gibi... Bunu geçtik. Heyecan dorukta bir ilk bölümdü. Sunucu Emre Karayel’in elini koyacak yer bulamaması, jüri üyelerinin samimiyet fotoğrafı vereceğiz diye kasması filan... Sesler derseniz, biliyorum; katılsaydık en fazla bir Erovizyon adayı çıkaracak düzeyde kalmış. Ama hayatlar; işte o hayatlar üzerinden arka fona müzik verilerek damara oynanması işi ses öznesinden çıkarmış oldu. Diyarbakır’dan yarışmaya katılan genç kızın yarışmada giyecek bir şeyinin olmadığını söylemesi gibi. O sorudan bir diziye bir bölümlük konu çıkardı... Onun dışında söylemiştim, bu hattan bir “O Ses Türkiye” çıkamayacak. İlk gün reytingleri de sözüme söz ekledi tabii. Program toplam izleyicide 12’nci, AB grubunda ise 11’inci oldu... Meali mi; vasatı geçemeyecek olmak!

Dünyanın en iyi kazanan şefi!

Kanal D ekranında yeni bir yemek yarışması başlıyor. Sunucusu Yeliz Şar olacak. Çoktandır ekranda yoktu, bu iyi haber oldu. Jürisinde Safiye Soyman var ki çoktandır o da ekranda solo çalışmıyordu, bu bir ilk oldu. Yine ünlü bir şef Rafet İnce seçici jürinin içinde, bir şefle daha tanışacağız kısacası, bu da iyi bir şey... Ama en iyi mesele bir kap yemek için yarışanların içinden birinin her gün 10 bin lira kazanacak olması. Sanırım dünyanın en pahalı şefleri bile böyle bir mesai ücreti almıyorlar... Belki o hattan şef çıkmayacak ama “Pişir, Yedir, Kazan” isimli bu yeni yarışma gülmece, yolmaca ve yemece üçgeninde yüzüne şöyle bir baktıracak gibi!

Haberin Devamı

Tutunamayanlardan mısınız?

Bu da oldu, son dönemde edebiyattan beslenen Türk dizilerinden birinde ilk kez bir kitabın ilk baskısı, üstelik yazarının orijinal imzasıyla resmedildi... Türk edebiyat tarihinin kült eserlerinden “Tutunamayanlar”, yazarı Oğuz Atay’ın imzasıyla ekran resmindeydi. Daha önce dizilerde Nazım’dan Necip Fazıl’a kadar şiirler, Neşet Ertaş’tan Ahmet Kaya’ya kadar deyişler dinlemiştik... Bu kez gözlerimiz gördü. Kaybından sonra efsane olan bir yazarın en iyi romanlarından biri hatta bir kuşağın yön duygusunu geliştiren “Tutunamayanlar” söz konusu olunca ben de kendimi tutamadım. Bağırarak, “Helal olsun be ‘Poyraz Karayel’ (Kanal D) bir dizi için fazla iyisin” dedim!

Haberin Devamı

Daha da ötesini GÖRÜRÜZ!

“Pelin Çift ile Gündem Ötesi” bir haber kanalından transfer olarak geldiği ana akım TRT 1 kanalında deyim yerindeyse harikalar yarattı... Program eski kanalında da çok izleniyordu ama kısıtlı bir izleyici grubu tarafından. Büyük denize açılınca Pelin Çift’in tecrübesini dibine kadar konuşturduğunu gördük... Çok konuşulmayan, içten içe merak edilen çoğunlukla da mistik ve tarihi konuların ele alındığı bu hasbihal formatının içi boş tartışma programlarına ciddi bir alternatif olduğunu gördük... Hele ki reyting anlamında “benim” diyen birçok yapımı ve diziyi geride bıraktığına şahit olduktan sonra “daha da ötesini” göreceğiz gibi geliyor bana...

KRALLAR DA ÖLÜR KRALİÇELER DE!

“Hadi canım” dedim içimden. Öyle ya, bir dönem imkansızı başarıp “Survivor”u kazanarak birinci olan, olduktan sonra da oyunculuk ve reklam dahil ekranın her mecrasında ezber ettiğimiz Merve Oflaz, “Survivor All Star” (TV8) yarışmasından elendi... Buna performans düşüklüğü, stratejik mesele ya da kıskançlık filan diyebilirsiniz. Ben sadece “her kral, her kraliçe bir gün ölür” diyorum. Yeni krallar bulundukça!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder