Gündem 'Ne olur oğlumu kurtarın'

'Ne olur oğlumu kurtarın'

Paylaş
'Ne olur oğlumu kurtarın'

Mersin'de açlıktan iskelete dönen 10 aylık İbrahim'in dramını POSTA manşet yapmıştı. Aradan geçen 3.5 ayda hiçbir şey değişmedi. Emine Balkar, o gün olduğu gibi yine “Ne olur oğlumu kurtarın” diye yalvarıyor

DİLENİRKEN BULUNDU

Haberin Devamı

Mersin’de 30 yaşındaki Emine Balkar ile kucağındaki 10 aylık bebeği İbrahim’in dramı 16 Eylül 2009’da POSTA’da ‘Açlık krizi’ başlığıyla manşet olmuştu. O zaman 3.5 aylık hamile olan Emine Balkar, açlıktan iskelete dönen oğlu İbrahim ile sokakta dileniyordu. Çünkü İbrahim’in babası günlerdir eve ekmek, oğluna süt getiremiyordu.

Kadının ve çocuğun perişan halini gören vatandaşlar polisi aramıştı. Emine Balkar polise, “Beni bırakın. Ne olur oğlumu kurtarın. Sütten başka bir şey istemiyorum” diye yalvarmıştı.

ESKİ HALİNE DÖNDÜ

Valilik aileye 1000 TL, hayırseverler de 2 bin TL yardımda bulunmuştu. Anne ve oğlu daha sonra yaşadıkları naylon çadıra geri dönmüştü. Aradan 3.5 ay geçti. Aileye verilen 3 bin TL İbrahim’in tedavi masraflarına ancak yetti.

Haberin Devamı

Önceleri biraz toparlanan İbrahim tekrar eski haline döndü. Emine Balkar, “Nikahsız yaşadığım Emrah Çınar kağıt toplayarak günde ancak 5-6 TL kazanıyor. Oğlumun durumu kötüye gidiyor. 2 ay sonra diğer çocuğum dünyaya gelecek. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tek isteğim oğlumun kurtulması” dedi.