Gündem Ne oluyor bize?

Ne oluyor bize?

Paylaş
Ne oluyor bize?

Ne oluyor bize?

Dün ve bugün ajanslardan 9 intihar haberi önümüze geldi. Sayıların son dönemde hissedilir oranda arttığı görülüyordu. Her birinin ayrı bir hikayesi, ayrı bir derdi vardı.
Ama ölüm çare miydi?

Hepsini yayınlarsak topluma bir faydası olur muydu? Bu kadar kişiyi ölüme götüren sebeplerin oturulup tartışılması gerekmiyor muydu? Acaba yetkililer uzadıkça uzayan tartışmalardan fırsat bulup toplumdaki bu 'cinnet hali' için bir şeyler yapmayacak mıydı? Harekete geçmek için kaç kişinin daha hayatından vazgeçmesi gerekiyordu?

Tek tek haberlerini yapıp bu isimleri karmaşık arşiv dünyasına göndermek yerine, tüm haberleri tek bir başlıkta toplamak, en doğru yerlere en doğru mesajı iletecekti:

NE OLUYOR BİZE?

Posta İnternet

Küçük kızını öldürüp, intihara kalkıştı

İzmir´in Kahramanlar semtinde, temizlik görevlisi U.T.A. (Uysal Tarık Akbaşak) (32), kaldığı otel odasında 6 yaşındaki kızı Sedanur Akbaşak´ı boğdu, bıçakla intihara teşebbüs etti.

Ege Serbest Bölgesi´nde çalıştığı öğrenilen temizlik görevlisi U.T.A., geçen 2 Nisan´da eşinden boşandı. U.T.A. 3 Nisan´da ise bir otele yerleşti. U.T.A., bugün öğle saatlerine 155 Polis İmdat telefonunu arayarak kızını öldürdüğünü, kendisini de öldüreceğini söyledi. Otele gelen polis ekipleri yedek anahtarla odaya girdiklerinde, kızı Sedanur Akbaş´ın cesedini buldu, bileklerini ve boğazını kesen baba U.T.A.´nın ise yaşadığı anlaşıldı. Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılan U.T.A. tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yeni evli anestezi teknisyeni kadın intihar etti
Kayseri’de özel bir hastanede Anestezi teknisyeni olarak çalışan ve bir ay önce Kayseri İl Kültür Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan M.Ç. ile evlenen 20 yaşındaki Hülya Ç., vücuduna kas gevşetici ve narkoz enjekte ederek yaşamına son verdi. Hülya Ç.’nin 10 gün önce de bileklerini kestiği için hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Hülya Ç.’nin öğle saatlerinde görev yeri olan ameliyathanede olmadığını gören arkadaşları, teknisyeni, yanında bir enjektörle cansız halde buldu. Cesedi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kadının yapılan otopsisinde canına kıydığı belirlendi.

Hülya Ç.’nin bunalım geçirdiğini belirten çalışma arkadaşları, “Hülya, ameliyathanede görevliydi. Damardan ilaç enjekte ederek merdivenin kuytu bir köşesinde ölümü beklemiş” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Samsun’da sır dolu 2 intihar
Samsun’da evli 2 çocuk babası 38 yaşındaki Vural Demir ile evli 1 çocuk babası 29 yaşındaki Bahtiyar Köroğlu bir saat arayla tabancayla intihar etti. Demir ve Vural’ın herhangibir sorunlarının bulunmadığı, intihar nedenlerinin araştırıldığı bildirildi.

İlk olay Atakum İlçesi Balaç Köyü’nde meydana geldi. Bir benzin istasyonunda çalışan Bahtiyar Köröğlu, otomobilinin içinde ruhsatsız tabancayla canına kıydı. Yoldan geçen vatandaşlar tarafından ağır yaralı halde bulunan Köroğlu ambulansla kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

İntihar olayıyla ilgili polise bilgi veren akrabası, “Herhangi bir sorunu yoktu. Neden intihar etti anlayamadık” diye konuştu.

BELEDİYE MAKAM ŞOFÖRÜ CANINA KIYDI

Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra İlkadım İlçesi Yaşardoğu Mahallesi’nde oturan ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı'nın şoförlüğünü yapan Vural Demir, evinde babasına ait ruhsatlı tabancayla ateş ederek ağır yaralandı. Ambulansla Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polise ifade veren Vural Demir’in eniştesi, Demir’in hiçbir sorunu olmadığını belirterek, “Niye canına kıydı anlamış değiliz” dedi.

Polis sır dolu iki intiharla ilgili soruşturma başlattı.

Devamı 3. sayfada...

İş bulamayan inşaat işçisi intihar etti
Çanakkale'de, bir süredir işsiz olan inşaat işçisi 42 yaşındaki Levent Tekin, kendini iple ağaca asarak yaşamına son verdi.

Çanakkale Belediyesi Pazaryeri Otoparkı girişindeki parkta, bugün saat 08.30 sıralarında ağaca asılı bir erkek cesedi görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede ölen kişinin evli, bir çocuk babası inşaat işçisi Levent Tekin olduğu belirlendi. Tekin'in cesedi üzerinden ‘Yaptıklarımdan pişmanım. Aileme iyi bakın’ yazılı bir not çıktı. Polis, yaptığı incelemede Tekin'in intihar ettiği ağacın çevresinde boş şarap şişeleri ile uçucu madde bağımlılarının da kokladığı yapıştırıcı madde tüplerine rastladı.

Tekin'in cesedi olay yerinde polis ve savcının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi. İnşaatlarda çalışan Tekin'in bir süredir iş bulamadığı için bunalımda olduğu, bu nedenle intihar etmiş olabileceği ileri sürüldü.

Pastane sahibinin borç intiharı
Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde pastane işleten evli ve 4 çocuk babası 38 yaşındaki Yaşar Aksu, geçirdiği bunalım sonucu tabancayla yaşamına son verdi.

Gemlik ilçe merkezinde pastane işletmeciliği yapan ve Gemlik Endüstri Meslek Lisesi’nin kantinini çalıştıran Yaşar Aksu, sabah erken saatlerde Manastır bölgesinde devriye gezen polis ekipleri tarafından otomobilinin içerisinde ölü bulundu. Aksu’nun aracını polis ekipleri çilingir yardımıyla açtı.

Gemlik’te uzun yıllar esnaflık yapan ve 6 ay önce yeni bir işyeri açtığı öğrenilen Aksu’nun son dönemde yaşanan ekonomik krizden olumsuz etkilendiği öğrenildi. Olay yerinde incelemelerde bulunun Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Yaşar Aksu’nun cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Aksu’nun ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Finikeli işadamı kendini astı
Antalya'nın Finike İlçesi'nde gıda toptancılığı yapan 47 yaşındaki Bilal Çetinkaya, sahildeki bir duş kabininde iple kendini asarak yaşamına son verdi.

Dün akşam saatlerinde sahildeki binaları kontrol eden bir belediye görevlisinin duş kabininde asılı bir kişi olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, evli ve 2 çocuk babası Bilal Çetinkaya'nın cesediyle karşılaştı. Çetinkaya'nın intihar edeceği bölgeye otomobiliyle ip ve sehpa alarak hazırlıklı olarak geldiği belirlendi.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar ettiği ihtimali üzerinde durulan Çetinkaya'nın kısa süre önce kısmi felç geçirdiği ve tedavi gördüğü kaydedildi.
Bilal Çetinkaya'nın intihar ettiğini öğrenen eşi ile kızı sinir krizleri geçirdi.

Devamı 4. sayfada...

İşsizlik intihar ettirdi

Tekirdağ'da işsizlik nedeniyle bunalıma giren 35 yaşındaki Recep Kekiç, kendisini evinin tavanına asarak canına kıydı.

Zafer Mahallesi Adil Bey Çıkmazı’ndaki evlerinde annesi ile birlikte yaşayan Recep Kekiç, 2 yıldır iş bulamayınca bunalıma girdi. Annesi iki gün önce akrabalarına ziyarete gidince tek başına kalan Recep Kekiç, kendini evlerinin tavanına asarak yaşamına son verdi. Bugün saat 15.00 sıralarında eve dönen annesi, oğlu Recep'in cansız bedeniyle karşılaştı. Sinir krizi geçiren annenin çığlıklarına yetişen komşuları durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, 2 gün önce kendisini astığını belirlenen Recep Kekiç'in cesedi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kahvede çay demledikten sonra intihar etti
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde kahve işleten 47 yaşındaki Lütfü Çetinkaya, belirlenemeyen bir nedenle girdiği bunalım sonucu, çay demledikten sonra iş yerinin tavanına bağladığı iple intihar etti.

Olay, sabah saatlerinde Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi eski Gemlik yolunda bulunan Beşkardeşler- 1 Kıraathanesi’nde meydana geldi. Lütfü Çetinkaya, iş yerini açıp çay demledikten sonra kendini tavana asarak canına kıydı. Kahveye gelen müşteriler, Çetinkaya’nın cesedini bulunca durumu polise bildirdi.

Polisin yaptığı incelemenin ardından evli ve 2 çocuk babası Lütfü Çetinkaya’nın cesedi, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi. Soruşturma sürüyor.

Liselilerden bantlı protesto
İzmir'de bir grup lise öğrencisi, sınav stresinden birçok öğrencinin intihar etmesini ağızlarını siyah bantla kapatarak protesto etti.
Kıbrısı Şehitleri Caddesi girişinde toplanan 25 kadar Dev Lis üyesi öğrenci, ellerindeki dövizlerle slogan atarak bir süre yürüdü. Ağızlarını siyah bantla kapatarak tepkilerini dile getiren öğrenciler adına yapılan açıklamada, ‘yeni bir intihar türü' ortaya çıktığı öne sürülürken, şöyle denildi:

“İntihar haberlerine aşina olmuştuk. İntihar eden patronlar, askerler yada işinden atılanları görmüştük. Yeni intihar türü ortaya çıktı. Yeni intiharlar, gencecik çocuklar ve üniversiteyi yeni bitiren öğrenciler, sebep sınavlar. Bir dizi sınavın bizlerin hayatını nasıl cehenneme çevirdiğini bir hafta içinde okullarda girdiği sınavlarda düşük not alan üç öğrencinin intihar etmesiyle gördük. Başarıyı sınava endeksleyen eğitim sistemi, yüksek notu herşey sanan aile yapısı, öğretmen kafası, sınavlar, etütler testler bizi öldürüyor. İnsanlıktan çıkartıyor. hayatlarımızı bitiriyor. Bizlerin geleceğini kurtarmak adına bugünlerimizi karartıyor.”

DHA - AA

4