Siyaset Necmettin Erbakan genel başkan
Paylaş
Necmettin Erbakan genel başkan

Saadet Partisi olağanüstü kongresinde 84 yaşındaki Necmettin Erbakan genel başkanlığa seçildi

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, eski başkanlardan Necmettin Erbakan, yeniden aday gösterildi. Daha önce aday olmayacağını açıklayan Erbakan, delegelerin isteğiyle, genel başkanlık için tek aday oldu.

Erbakan, oy kullanan 687 delegeden 684'ünün oyuyla genel başkanlığa seçildi.

“SAMAN DOLU KUŞ BAŞKA, CANLI KUŞ BAŞKA”

Büyük olağanüstü kongrenin tarihi bir adım olduğunu söyleyen Erbakan, ‘üçüncü şahlanış dönemi’ni yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmasında ırkçı emperyalizmin, AK Parti’yi maneviyata hizmet eden bir parti olarak göstermek istediğini söyleyen Erbakan, önlerindeki dokuz aylık süre boyunca AK Parti ve Saadet Partisi arasındaki farkı anlatmanın en önemli görevleri olduğunu da belirterek “Saman dolu kuş başka, canlı kuş başka” dedi.

"ÜÇÜNCÜ ŞAHLANIŞ OKUNU ATTIK"

Üçüncü şahlanışın okunu attıklarını belirten Erbakan şöyle konuştu: “Irkçı emperyalizm, İnönü’nün yapmış olduğu maneviyat tahribatı karşısında Menderes ve Celal Bayar’ı getirdi.

Bunun arkasından Demirel’i ve bizim evlatlarımızdan Özal’ı getirdi. Gittikçe Müslümanlık alametleri daha fazla olan insanları seçti. En sonda Tayyip’i getirdi. Bu tarihi nokta da artık bu oyun yürümeyecek. Bu kuşun canlısı Saadet Partisi’dir”

"MİLLİ GÖRÜŞ ESERİDİR"

“Bugün hanımında başörtüsü olan bir zat Cumhurbaşkanı olabiliyorsa, bu Milli Görüşün eseridir” diyen Erbakan, “Dünya siyonizmi, önümüzdeki seçime büyük önem veriyor.

Dış güçler basını, bankaları, büyük sanayi tesislerini kontrolleri altına almıştır. Suudi Kralı, Tayyip’e İslam nişanı takıyor. Keşke hizmet edilse de, biz de alkışlasak. Bunlar okşayarak yutma projesidir. Bizi AB'ye almayarak okşaya okşaya yutuyorlar” diye konuştu.

“SULTAN FATİH SOLCU MUYDU? LİBERAL MİYDİ?”

1945 senesinde çok partili sisteme geçen Türkiye’de, bütün partilerin birbirinin aynısı olduğunu belirten Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni partiler kurulurken, kendi tarihlerini bakmadılar.

Yok sağcıymış, solcuymuş, liberalmiş. Bunlar Batı taklitçiliği olarak ortaya çıktı. Sultan Fatih solcu muydu, liberal miydi? Tabii ki Milli görüşçüydü.”

AKP ve CHP birbirinin ikiz kardeşidir. Bunlar, İslam birliğini bırakıp, Avrupa Birliği’ne girme gayretindedir. Bundan daha büyük dalalet olur mu? Neden İslam Birliği’ni kurmak için mücadele etmiyorsunuz? Çünkü ağbileriniz müsaade etmiyor. Bizi kıvır kıvır kıvırıyorlar. Siyonizmin tahsildarıdırlar.”

Haberin Devamı