Siyaset Neden vurduğunu anlattı
Paylaş
Neden vurduğunu anlattı

Enerji Bakanı'na saldıran öğretmenin ilk ifadesi: Şehit annesi bayılınca kendimi kaybettim

Kayseri'de şehit yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın dün Kartal Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildiği törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yumrukla saldırarak burnunu kıran beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek, polisteki ilk ifadesinde, şehidin annesinin törende bayılmasından çok etkilendiğini belirterek, “Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilemiyorum” dedi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 37 yaşındaki Şahin Şimşek'in agresif, kısa sürede parlayan bir yapıya sahip olduğu bildirildi.

ESKİ BOKSÖR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a dün yumrukla saldıran öğretmen ve eski boksör Şahin Şimşek, dün akşam saatlerinde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildi. 4 gün gözaltında tutulma süresi bulunan Şahin Şimşek için barodan henüz öğretmen istenmediği ve yazılı ifadesinin alınmadığı belirtildi. Olaydan sonra gözaltına alınan 3 kişiden 2'si poliste bırakılırken 29 yaşındaki Sedat T. de Kabahatler Kanunu'na göre görevlilere itaatsizlikten 163 lira para cezasına çarptırılırak serbest bırakıldı.

'KİMSE YÖNLENDİRMEDİ'

Şahin Şimşek emniyette polise verdiği ilk ifadesinde, Kyserili olan Bakan Taner Yıldız'a memleketinde yumruklu saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği, kendisini bu konuda yönlendiren kimsenin bulunmadığını söyledi. Şehitlikte Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın toprağa verilmesinden çok etkilendiğini belirten Şahin Şimşek, şehidin annesi Tülay Çetinkaya'nın tören sırasında bayılmasının üzüntüsünü artırdığını belirti. Bu öfkeyle fiili harekette bulunduğunu kaydeden Şahin Şimşek. “Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmiyorum” dedi.

İSTİKLAL MARŞI SÖYLETİP ŞEHİTLİĞE GİTMİŞ

Beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in görev yaptığı ve şehitliğe 200 metre uzaklıktaki Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde, içinde 3 kum torbası da bulunan odası da polislerin aramasının ardından kilitlendi. Okul yöneticileri Şahin Şimşek'in 3 yıl önce bir sorşturma sonucunda tayinle geldiğini söyledi.

Şahin Şimşek'in okulda yaklaşık 200 kadar ögretmenden biri olduğunu söyleyen bir okul yöneticisi, “Yüksek sesle konuşan, agresif yapıda. dolduruşa hemen gelen, saman alevi gibi parlayan birisi. Dün sabah 07.30’da ögrencilere İstiklal Marşını söyletti. Zaten ögrenciler İstiklal Marşı'nı iyi okumadığı zaman dört beş kez tekrarlattığı olurdu. Bu konuda aşırı hassasiyeti vardı. Şahin hoca, dün sabah 4 derse girdi. Öğleden sonra derse girmeyip, üzerindeki spor kıyafeti ve boynunda düdüğüyle şehitliğe gitmiş. Olayı duyunca hem sayın bakan için, hem kendi için, hem de okulumuzun böyle bir olaya adının karışmasından dolayı üzüntü duyduk” dedi.

Okuldaki öğretmenlerden biri de “Şahin öğretmenin, eczanelerden zaman zaman epilepsi (sara) için kullanılan ilaç aldığını duymuştuk” iddiasında bulundu. Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de öğretmenleri Şahin Şimşek'in, İstiklal Marşı'nın iyi söylenmediği zaman tekrarlattığını belirterek, “Çok sert bir öğretmendi. Kendisinden korkardık” diye konuştu.

ASKERLİĞİNİ ÖĞRETMEN ER OLARAK YAPTI

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu bitirdikten sonra ilk görevine 1998 yılında Kayseri’nin Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nde başlayan Şahin Şimşek, bir yıl sonra 1999 yılında vatani görevini Nevşehir’de ögretmen-er olarak yaptı.

Askerlik dönüşü aynı okuldan, Osman Düşüngel İlköğretim Okulu'na tayin edildi. Oradan da 21 Ocak 2007 tarihinde de şimdiki okuluna müfettiş raporuyla gönderildi.

MİLLİ DEĞİL, AMATÖR BOKSÖR

Şahin Şimşek’in ilk anda söylendiği gibi milli değil, amatör boksör olduğu ortaya çıktı. Boks Federasyonu eski İl Temsilcisi Faruk Hasetçi, saldırganın milli formayı hiç giymediğini ve dengesiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Faruk Hasetçi, “Bu arkadaş 1989’lu yıllarda milli takım antrenörü ve Kayseri bölgesi boks sorumlusu Mustafa Ünal zamanında bir kaç maça çıktı. Ancak, başarılı olamayınca, üzerinde durulmadı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Spor Akademisi'nde okuyup, boks branşından öğretmen olarak mezun oldu. Kayseri’ye gelince, boks çalışmalarının içinde olmak istedi. Ancak, durumu nedeniyle sıcak bakmadık. Onun öğretmenlik yaptığı Endüstri Meslek Lisesi'nde benim kum torbalarım vardı. Kendisi sorunlu olduğu için torbalarımı alıp götürdüm. Beni Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne, Boks Federasyonuna şikayet etti” dedi.

Hasetçi bir spor adamanının hele hele bir boksörün böyle saldırı yapmasınin kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

15 YILDIR ERCİYES’E TIRMANIYOR

Ögretmen Şahin Şimşek’in 1995 yılından bu yana Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmanışlar gerçekleştirdiği, tırmanışlar sırasında gruptaki arkadaşlarıyla spor konuştuğu, siyasi konulara girmediği bildirildi.

Hafta sonları çeşitli meslek gruplarından oluşan bir ekiple Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metrelik zirvesine tırmanan Şimşek’in başarılı bir dağcı olduğu da ifade edildi.

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de, saldırgan Şahin Şimşek’in kendi sendikalarının 10 yıllık üyesi olduğunu, zaman zaman sendikanın teshaber.com adresine yazılar yazdığını söyledi.

Öztürk, “Hoş bir olay değil. Olmaması gereken bir şey. Tepkiler demokratik yollarla dile getirilebilir. Saldırgan bizim Kayseri’deki 3 bin üyemizden birisidir” diye konuştu.

VALİ: KAYSERİ'Yİ TEMSİL ETMİYOR

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, okul açılışı için gittiği İncesu İlçesi'nde, Bakan Taner Yıldız’a yapılan saldırıyı kınadı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilici, “Bu, hiç olmaması gereken bir olay. Biz Kayserili olarak vatanamızı, milletimizi, devletimizi seven insanlarız. Bu çirkin saldırıyı yapan kişi ise Kayserililiği ve Kayseri’yi temsil etmiyor” dedi.

“EĞİTİM CAMİASINDAN ÇIKMASI BİZİ ÜZDÜ”

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise gazetecilerin soruları üzerine, saldırganın eğitim camiasından çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Hangi amaçla böyle bir saldırıyı yaptığını bilmediklerini, saldırgan öğretmenin açığa alındığını öyledi. Ayata, “Böyle bir durumun eğitim camiasından çıkması bizleri üzdü. Öğretmenimizin okulda bazen bu tip benzer olayları yaptığını bilyoruz. Bizim için çok şaşırtıcı olmadı. Ama böyle bir olayı yapması gerekmiyordu. Bugüne kadar işlediği suçlar görevden alınmasını gerektirmiyordu. Hiçbir şey cezasız kalmadı. Kınama ve maaş kesimi cazası verildi. Soruşturma devam ediyor. Ama şu bir gerçek ki eğitim camiasında böyle bir arkadaşın olmasını biz şahsen doğru bulmuyoruz. Disiplin açısından soruşturmamız devam ediyor, konu adliyeye intikal etmiştir” dedi.

Emniyet Müdürü Arif Akkale ise, şu anda açıklama yapmayacağını, ayrıntılı açıklamayı soruşturma tamamlandıktan sonra yapacağını söyledi.

AK PARTİ'DEN KINAMA

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Aykut İltekin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan saldırıya sert tepki göstererek, “Bu saldırıyı lanetle kınıyoruz, böyle bir provokatif eylemi yapabilmek için hastalıklı bir beyin yapısına sahip olmak gerekir. Bu saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında elimizde bilgiler var ama emniyet teşkilatı mutlaka daha detaylı bir açıklama yapacaktır” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Organize Sanayi, Gesiad, Hizmet İş Sendikası, Müsiad, Kayseri Tabip Odası, Yozgatlılar Derneği, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi de birer açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

İNTERNET SİTELERİNDEN SALDIRGANA DESTEK

Facebook’da boks fotoğraflarını koyan beden eğitimi ögretmeni Şahin Şimşek, ‘Ahmet Türk’ün burnunu kıran yiğit için paylaşıyoruz’ adlı bir videonun altında “Yağmurcum, bizde ne yiğitler var, zamanı geldiğinde ortaya çıkar onlar, bir bilsen” diye yazarken, üye olduğu gruplardan bazıları arasında Özel Harekat, Yılmaz Özdil hayranları ve ülkücü grupların sayfaları yer aldı.

İnternette 68 genç tarafından ‘Şahin Şimşek Severleri Grubu’ ve 259 kullanıcının katıldığı ‘Helal Sana Şahin’ internet sitelerinde saldırganın Kayseri’nin Tomarza İlçesi'nden olduğu annesinin Toklar Beldesi'nden, babasının ise Cingöz Köyü'nden olduğu belirtildi. Biradaki yazıda şöyle denildi:

“Kendisi daha çok küçükken yetim kalmış ülkücü bir gencimiz, hayatı sıkıntılarla geçmiş yalnız bir adam. En iyi yaptığı işlerden biri boks sporu ve öğretmenlik. Haksızlığa gençken de dayanamaz karşı çıkardı. Onun için kavga etmek, dayak yemek önemli değildi. Onun için önemli olan haksızlığa karşı koymak direnmekti.”

Bozkurt rumuzlu bir kullanıcı da, turkcuturanci.com’un serbest kürsü bölümüne yazdığı mesajda, Şahin Şimşek için, “Helal olsun, bakana iyi yumruk kondurdu ağabeyimiz” diye yazdı.

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK- A.Oğuz GÜNDÜZ- İsmet KÖZELO / KAYSERİ, (DHA)

6

Haberin Devamı