Özlem Denizmen Neden zengin olamıyorum?
HABERİ PAYLAŞ

Neden zengin olamıyorum?

Haberin Devamı

Hayatta başarı için uzak durulması gereken bazı ‘genel davranışlar' var.Önce bunları temizleyin. İşte size listesi. Ne yaparsanız yapın, böyle olmayın.

1 Kıskançlık: Başkalarının başarısından size ne. Bırakın size İLHAM versin, kendi başarı hikayenizi yarattırsınlar. Konu sizsiniz, onlar değil.

2 Geriye bakmak: Araba dikiz aynasına bakılarak sürülmez. Geçmiş geçmiştir. Üstüne su için. Hatalarınızdan öğrenin. Geçin direksiyona ve önünüzdeki yola kitlenin!

3 Bahaneler üretmek: Zamanım yok, şanslı değilim vs... Bir dakika! Ne oluyor böyle. Hayat tek ve GEÇİYOR. Kendinizi kandırmayın. Şimdi kolları sıvayın.

4‘Oldum’ demek: Yaşınız, eğitiminiz, deneyiminiz ne olursa olsun öğrenmenin sonu yok. Artık insanlık Ay’a değil Mars’a gidiyor. Daima okuyun, sorun, öğrenin, kendinizi geliştirin.

5 Suçlamak: Kimse başkalarını suçlayarak başarılı olmamış. Başkalarına değil, kendinize odaklanın. Affedin, rahatlayın.

6 Plansızlık: Zaman bize bahşedilmiş ve kontrolümüzde olan en değerli şey. Gün 24 saat. Aynı anda 10 iş olmaz. Her gün, her ay, her yıl önemli, tek bir konunuzu halledin.

7 Değişimden korkmak: İş-ev-okul… Aynı tarz düşüncelerden kurtulun. Gelişemezsiniz. Örneğin, şu an karar alın, bir alışkanlığınızı değiştirin, hayatınız değişsin.

8 Eylemsizlik: Başarılı kişiler oturdukları yerden neler yapacaklarını anlatmazlar. Planlarlar ve yaparlar. Deneyin. Yanılın. Kendinizle dalga geçin. Ama hareket edin.

9 Para odaklı olmak: Kimse parayı düşünerek zengin olamaz. Hayalleriyle oturur kalır. Tek bir alana, başarmak üzere
yaratıcılık ve fark yaratmak konusunda odaklanın.

10 Pes etmek: Yağmur yağmadan gökkuşağı çıkmaz. Ego yapmayın, olmuyorsa olmuyordur. Ama ipin ucunu tam da erişmek üzereyken bırakmayın.

EŞİNLE PAYLAŞ

Soru:
Eşim yeni bir iş kurdu, benim de onunla çalışmamı istiyor. Ama ben belli bir gelirimiz olsun diyorum. Sizce ne yapmalıyım? ● Esra

Cevap:
Sen eşinle çalışmak istiyor musun? 24 saat bir arada olmanın zorlukları olabilir. İşini ve iş yerini seviyorsan bunu eşine açıkça söyle. Sabit maaş, yolun başında olduğunuz için önemli. Eşinle maddi kaygılarını da paylaş. Kendisine bir süreliğine dışarıdan kontrol edip, destek olmayı öner. eşİnle paylaş

İŞİNİ BIRAKMA

Soru: Kurumsal hayattan ayrılıp, girişimci olmaya karar verdim. ‘İyi tarım’ konusunda bir iş modelim var ama yeterli param yok. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sen işine devam ederken yakın bir arkadaşını ya da ailenden güvendiğin birini bu alanda başlat. Baktın iyi gidiyor işini bırakıp vagona sen de atlarsın. tarım.gov.tr'den destekleri araştır, plan yap.

Yanlış yatırımlarım oldu

■ Para deyince aklınıza ilk gelen? Yalancı gerçek
■ Pazarlık yapar mısınız? Zaman zaman
■ Peşin mi taksit mi? Peşin
■ İlk parayı kaç yaşında, ne işten kazandınız? O para ile ne aldınız? 17 yaşında meslek lisesi mezuniyetinden sonra makine üretiminde çalışarak kazandım. Harcadım.
■ Restoranda (kadın/erkek) hesabı kim öder? Erkek.
■ Para ile ilgili pişmanlığınız var mı? Bazı yanlış yatırımlarım oldu.
■ Dayanamayıp hep aldığınız bir şey? Çikolata.
■ Şu an cebinizde kaç para var? 1000 TL.
■ “Milyon verseler satmam” dediğiniz bir şey var mı? Sevdiklerim.
■ Para ile ilgili sizi en çok etkileyen ‘örnek kişi’ kim oldu? Babam.
■ Diyelim ki benim 30 bin liram var. Bu parayı ne yapmalıyım? Dikkat et, karar senin.
■ Birisi sizden borç istese, siz de vermek istemiyor olsanız, ona ne dersiniz? Gerçeği söylerim.

Şarkıcı Sinan Özen

Sıradaki haber yükleniyor...
holder