Gündem 'Neden zirvede bırakmadın Nasuh?'

'Neden zirvede bırakmadın Nasuh?'

Paylaş
'Neden zirvede bırakmadın Nasuh?'

Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) 15. kuruluş yıldönümü toplantısının konuğu Cem Yılmaz'dı

Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda AKUT’un hedefleri anlatıldı. Kuruluş yıldönümünün konuklarından biri de ünlü sanatçı Cem Yılmaz oldu.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan şovmen Cem Yılmaz’ın, kendsine derneğin rozetini takan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’ye "Bu işi neden zirvedeyken bırakmadınız?" sorusu ise herkesi güldürdü. Levent’teki Tekfen Towers’ta yapılan toplantıda AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, derneğin çalışmalarına yönelik bilgiler verdi. AKUT’un Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarının ilk ve tek gönüllü sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten AKUT Başkanı Mahruki, derneğin hedeflerinin yanı sıra yeni oluşumlarını da açıkladı.

1200 gönüllü üyesi bulunan AKUT, Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde yaptığı 867 operasyonda, bin 206 kişinin hayatını kurtardı. Daha sonra konuşan Cem Yılmaz da AKUT’un her yerde olduğunu, AKUT’ta görev alanların "İsi olduğunu belirterek, AKUT’a fiziki ya da başka şekillerde elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

"Önder olan bu kurumu yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız" diyen Cem Yılmaz’ın, "Nasuh’a bir sorum var. Bu işi neden zirvedeyken bırakmadınız?" sözleri ise toplantıya katılanları güldürdü.