Siyaset Nedim ve Ahmet'in itirazlarına ret
Paylaş
Nedim ve Ahmet'in itirazlarına ret

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile 2 Odatv çalışanın tutukluluğuna yapılan itirazlar oybirliği ile reddedildi. Gerekçe: Kaçabilirler!

Odatv’de yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen belgeler sonrasında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile Odatv çalışanları Coşkun Musluk ve Müyesser Uğur’un avukatları karara itiraz etmişti.

>>> BAĞIŞ: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYAN YERDE DEMOKRASİ OLMAZ

Haberin Devamı

Nedim Şener’in avukatı Nurcan Çalışkan, Ahmet Şık’ın avukatı Akın Atalay, Coşkun Musluk’un avukatı Hüseyin Ersöz ve Müyesser Uğur’un avukatı Ali Altay, müvekkilleri hakkındaki tutuklama kararlarının kaldırılmasını istemişti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği tarafından verilen tutuklama kararına yapılan itirazı, aynı mahkemenin heyeti değerlendirdi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Açlık, üye hakimler Yakup Hakan Günay ve Mehmet Hamzaçebi’nin yer aldığı heyet, yapılan itirazı oybirliği ile reddetti.

'KAÇMA VE DELİLLERİ ETKİLEME' ŞÜPHESİ

Mahkeme kararında, şüphelilerin üzerlerine atılı suçun CMK’nın 100/3 maddesindeki suçlardan olması, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri hususunda dosya kapsamı, dosyadaki delil durumuna göre kaçma ve delilleri etkileme şüphesinin bulunduğunu belirtti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimince verilen tutuklama kararlarında herhangi bir isabetsizlik olmadığına dikkat çeken mahkeme Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Müyesser Uğur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Selahattin GÜNDAY, İstanbul DHA