Gündem Nefes nefese

Nefes nefese

Paylaş
Nefes nefese

50 kişilik terörist grup Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu'na ağır silahlarla saldırdı. Karakoldaki 40 asker saldırıya 'Nefes' filmindeki gibi 3 saat boyunca direndi

SİSTE KÖYE SIZDILAR

Tunceli’nin Nazımiye ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Sarıyayla Jandarma Karakolu, önceki gece 22.45’te 50 kişilik PKK’lı grubun saldırısına uğradı.

Yoğun sisten yararlanan teröristlerin bir kısmı karakolun hemen yanındaki Sarıyayla köyüne sızdı. Diğer teröristler karakola hakim tepelere ağır makineli tüfekler ve roketatarlar yerleştirdi.

KAHRAMANLAR DİRENDİ

Teröristler önce karakol dışındaki mevzileri hedef aldı. Amaçları mevzileri ele geçirerek karakola ulaşmak ve 40 askerimizi şehit etmekti.

Çatışma başlar başlamaz başta Sarıyayla Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk olmak üzere bir grup asker hemen mevzilere koştu.

Teröristler mevzilere yaklaşıp el bombası attı. Askerlerimiz kahramanca direndi.

2’Sİ AĞIR 7 ASKER YARALI

Sis nedeniyle helikopterler kalkmadı, mayın tehdidi yüzünden de asker nakil araçları yola çıkamadı. 100 asker Nazımiye’den yaya olarak yola çıktı ve 35 kilometre koşarak karakola vardı.

Çatışmada Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk, Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit, jandarma erler Adem Şimşek ve Ahmet Eyce şehit oldu. 2’si ağır 7 asker yaralandı.