Gündem Nehir suyu İpsala'ya ulaştı

Nehir suyu İpsala'ya ulaştı

Paylaş
Nehir suyu İpsala'ya ulaştı

Edirne'de yaşanan nehir taşkınlarının ardından yükselen su bu kez de İpsala'yı vurdu. Meriç nehrinin İpsala İlçesi'nden geçen bölümündeki artan sular 6 metre yüksekliğindeki seddelere dayanırken, debisi de 2 bin 769 metreküp/saniyeye çıktı

Edirne’de rekor yükselişle 4 gün süren taşkın felaketinin ardından nehir suyu 2 gün sonra İpsala ilçesine ulaştı. Meriç nehrinin İpsala ilçesinden geçen bölümleri 6 metre yüksekliğindeki seddelere kadar yükseldi. DSİ ekipleri nehir sularının seddeleri aşmaması için kritik bölgelerde yükseltme çalışmalarını sürdürüyor. İpsala Sınır Kapısı yakınında yapılan düzenleme ile nehir suyunun seddeleri aşması engellendi.

DSİ verilerine göre Meriç nehrinin debisi İpsala igeçen bölümlerde 2 bin 769 metreküpe yükseldi. Nehir sularının seddeleri aşması durumunda ise yaklaşık 20 bin hektarlık tarım azalarının tamamen su altında kalacağı ifade edildi.

İpsala Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kerman, nehrin seddelere sıfır noktasına geldiğini söyledi. DSİ ekiplerinin seddelerde iyileştirme çalışması yaptığını anlatan Kerman, "Edirne’deki taşkının ardından nehir suları 2 gün sonra İpsala’ya ulaştı. Seddelere dayanan sular tarım alanlarını tehdit ediyor ancak DSİ’nin çalışmaları sayesinde nehir suları şuan seddeleri aşacak durumda değil. Zaten akşam saatlerinden itibaren nehir de düşüş bekliyoruz" dedi.

BELDE YOLU KAPANDI

Meriç nehrinin Adasarhanlı köyünden geçen bölümünde, artan suların yolun üzerinden akması üzerine Küplü Beldesi’ne giden 2 yoldan biri trafiğe kapatıldı.

Engin ÖZMEN/İPSALA(Edirne),(DHA)