Gündem Nehre atıp ölmesini izledi

Nehre atıp ölmesini izledi

Paylaş
Nehre atıp ölmesini izledi

Adana'da 19 yaşındaki Volkan Yılmaz'ı, Seyhan Nehri'ne atıp ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki H.D.'nin 12 yıla kadar hapsi istendi

Olay, 2 Mayıs’ta Seyhan Nehri’nin Sabancı Merkez Camii bölümünde meydana geldi. İddiaya göre Volkan Yılmaz, H.D. ve iki arkadaşıyla konuşmak için saat 22.30 sularında nehir kenarına geldi.

H.D. iki arkadaşını olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra ağabeyi ile arasını açmakla suçladığı Yılmaz’la tartışmaya başladı. H.D., yaşça kendisinden büyük olmasına rağmen fiziki olarak güçsüz olan Yılmaz’a tokat vurdu ve önce bisikletini, ardından elbiselerinden tutarak kendisini suya attı.

Yılmaz’ın, “Yapma abi ben yüzme bilmiyorum” diye yalvarmasına aldırmayan H.D., bu sırada olayı görüp Yılmaz'ı kurtarmak isteyen arkadaşı M.K.’yi de, “Sen karışma, sen de ölürsün” diyerek engelledi.

Yılmaz, 3 kişinin gözleri önünde 2- 3 dakika çırpındıktan sonra suda kayboldu. H.D.'nin, Yılmaz’ın kaybolması sonrası, ayağını suya uzatıp, “Volkan ayağımı tut” diyerek güldüğü öne sürüldü.

CESEDİ BALIKÇILAR BULDU

Ertesi gün bölgedeki amatör bir balıkçı tarafından fark edilerek 2 metre derinliğindeki sudan cesedi çıkartılan Yılmaz’ın bisikleti de 5 metre uzakta yine nehirde bulundu.

Polisin haber vermesiyle geldiği olay yerinde, oğlunun cansız bedeniyle karşılaşınca sinir krizi geçiren baba Hayrettin Yılmaz, telefonla eşi Perihan’ı arayıp, “Volkan’ı öldürüp suya atmışlar” dedi, “Beni de öldürün” diye feryat etti.

Polisin yaptığı çalışma sonunda şüpheli H.D., cesedin bulunduğu gün yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan H.D., ifadesinde Yılmaz’a tokat vurduğunu ve bisikletini suya atığını, ancak onu suya atmadığını, boğuşma sırasında nehre düştüğünü öne sürdü.

Hakkında ‘Kasten adam öldürme’ suçundan dava açılan H.D.’nin yaş indirimi de uygulanıp 12 yıla kadar hapsi istendi. H.D., önümüzdeki günlerde Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)

2