Tamer Heper Neler olacağını kim bilir?
HABERİ PAYLAŞ

Neler olacağını kim bilir?

Haberin Devamı

Bir dostumun yazlık bir bölgede bulunan evinin bulunduğu yere, iki sene önce belediye asfalt dökmüş ve parasını arkadaşımdan ve orada oturanlardan almış. Bu sene asfaltın rötuşunu yapmış, yine bin 700 lira para istiyor. Bu yasal mı? Her sene bu para istenecek mi? Bu para ödenmezse ne olur? A. C.

Belediye Kanunu’na bu sorunuz için baktım. Belediye hizmetleri içinde yapılması gereken işlerden biri yol bakımı. Ancak bu yıl Haziran ayında Belediye Kanunu’na bir madde eklenmiş, bu madde oldukça ilginç.
Madde uzun ben özetleyeceğim. Kentsel dönüşüm alanlarında yapılacak dönüşüm masraflarına bu yerlerdeki gayrımenkul sahipleri katılır diyor. Bunu ödemeyenlere de su elektrik bağlanmaz, ruhsat verilmez diye de ekliyor. Bu sizin olayınızı tam karşılamıyor ama yine de sizden para isteniliyor.
Ben vatandaşın sırtındaki yükün hafifletilmesi, hizmet götürmek için akla hayale gelmeyen yaratılmış kaynakların kullanılmasını beklerken, vatandaşa böyle yüklerin yüklendiğini gördükçe dehşete kapılıyorum.
Neticeten sizden istenilen paranın pek yasal olduğunu söyleyemeyeceğim ama ödemezseniz ne olur, bilmem bakarsınız bir gün elektriğiniz kesilmiş, bir gün suyunuz kesilmiş, bir gün yolunuz kazılmış. Belki de hepsi birden olmuş kim bilir?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder