Bilim - Teknoloji Nerede kaldı bu Windows 10?
Paylaş
Nerede kaldı bu Windows 10?

Microsoft, Windows 10 test sürümünün neden bazı ceplere gelip bazılarına gelmediğini açıkladı!

Windows 10 Teknik Önizleme, telefonlara geldiğinde sadece belirli modellere sunulmuş, amiral gemisi Lumia'lara ve fazlasına sahip olanlar, yeni işletim sistemini hemen deneme şansı bulamamışlardı.

Microsoft'un böyle bir yol izlemesinin arkasında ise işletim sisteminde düzeltilmesi gereken sorunların olması yatıyor. Windows ürün tanımı ve tasarımı müdürü Joe Belfiore, Windows 10 Önizleme'nin diğer cihazlara da geleceğini, ancak öncelikle onarmaları gereken birkaç sorun olduğunu söylüyor.

Windows 10'un tanıtım videolarında Lumia 1520 üzerinde görülmesiyle ilgili sorulara ise Belfiore, videolarda görünen Lumia 1520'nin bir mühendislik cihazı olduğu, satılan telefonlardan farklı olduğu cevabını verdi.

Dahası Belfiore, Twitter'da kullanıcılara yönelttiği "daha erken yayınlanan sürümleri mi tercih ediyorsunuz, yaksa daha geniş bir yelpazeye yayılan sürümleri mi?" sorusuna çoğunluktan "erken yayınlar" cevabını almıştı. Dolayısıyla bazı kullanıcılar Windows 10 için sabırsızlansa da, Microsoft aslında kullanıcılarının çoğunluğunun istediği yolu izliyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: 2015'in telefonları

Kaynak: CHIP Online