Bilim - Teknoloji Nereye gitti bu tablet?
Paylaş
Nereye gitti bu tablet?

PC devinin büyük ümitlerle piyasaya sunduğu tablet bir anda buhar oldu; söylentiler tavan yaptı!

Dell, 2013 IDF etkinliğinde yaptığı duyuruda, 2 Ekim tarihinde yeni Venue tabletlerini tanıtacağını açıklamıştı. Şirket o sırada, XPS 10 isimli, Windows RT işletim sistemli ve Qualcomm Snapdragon S4 işlemcili bir tableti satışta tutuyordu.

Haberin Devamı

Ancak yakın zaman önce Dell'in Windows RT'li tableti XPS 10 ortadan kayboldu. Şirketin web sayfasından kaldırılan tabletin akıbeti ise bilinmiyor. Dell'in bu hareketinin anlamı da çözülemiyor.

Eğer yeni bir Windows RT tableti hazırlıyorsa, bunu duyurmadan eski tableti piyasadan çıkmasının nedeni anlaşılamıyor. Tahminler, Dell'in XPS 10'un satışlarından hiç memnun olmadığı için potansiyel müşterilerini XPS 10 almak yerine, yeni tabletine yönlendirmek istemesi yönünde yoğunlaşıyor.

Dell, IDF konferansı sırasında, yeni Venue tabletlerinde Intel işlemcilerini kullanacağını açıklamıştı. Bu da Dell'in Windows RT tabletlerini bırakıp, Windows 8.1 işletim sistemli tablet/laptop hibrid bir ürün tasarlamış olabileceği ihtimalini doğuruyor.

Haberin Devamı

Öte yandan pek çok üretici de Windows RT tabletlerini üretmekten vazgeçiyor. Bunun yerine Intel tabanlı işlemcilerle, masaüstü Windows 8.1 işletim sistemli tabletler üretmeyi planlıyorlar. Ancak Microsoft'un yeni satın aldığı Nokia ile, Windows 8.1 RT sürümüne sahip bir tablet çıkarabileceği konuşuluyor.

Resimlerle: 2013'ün tabletleri!

Kaynak: CHIP Online