Magazin Neşe Karaböcek, Bakan'dan gazino istedi

Neşe Karaböcek, Bakan'dan gazino istedi

Paylaş
Neşe Karaböcek, Bakan'dan gazino istedi

Neşe Karaböcek, Bakan'dan gazino istedi

Kral FM’de bir programa katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müzikle ilgili konuşurken, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Neşe Karaböcek’in müzikleriyle büyüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada Orhan Gencebay, telefonla programa bağlandı. Bakan Şimşek, Gencebay’a, "Size Orhan Abi demek istiyorum. Çocukluğumuzda sizler bizim büyük kahramanlarımızdınız. Hala da öylesiniz. Bir gün bana deselerdi ki, (Orhan abi sizin katıldığınız programı arayacak, radyo programınızda sizinle birlikte olacak. Bu benim için bir hayal olurdu, onur olurdu)" dedi.

Gencebay da, hizmetleri nedeniyle Bakana teşekkür ederken, "Bu ülkeyi yönetmek kolay değil, ama biz harika bir ülkeyiz. Daha da iyi olacağız, size de Allah kolaylık versin" diye konuştu.

Gencebay, müzik sektörünün özellikle korsan indirmeler nedeniyle çökmüş durumda olduğunu dile getirdi ve sektörü canlandırmanın yollarını aradıklarını söyledi. Gencebay, bu konuda Maliye Bakanından da destek istedi.

Haberin Devamı

Şimşek de, korsan indirmelerin büyük sorun olduğuna dikkati çekerek, Gencebay ve arkadaşlarını Ankara’ya beklediğini ifade etti ve bu konuda Maliye Bakanlığı olarak ellerinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Programa telefonla Neşe Karaböcek de katıldı. Şimşek, Karaböcek’e de, "Sizin şarkılarınızla büyüdük. Dün bana sordular. Listenin başında Neşe Karaböcek geliyor) dedim" diye konuştu.

Maliye Bakanını çok başarılı bulduğunu belirten Karaböcek’de, 1980’lerde ilk bandrolü Türkiye’ye kendisinin getirdiğini ifade etti ve "Ama bugün maalesef bunu pek kaale alan yok" diye yakındı.

Şimşek de, büyük emek verilerek hazırlanan ürünlerin korsan şekilde yayılmasının büyük talihsizlik olduğunu söyledi ve sektör temsilcileriyle her zaman için biraraya gelmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Karaböcek, "Sayın Bakanım, siz bir gazino açın da biz orada çalışalım. Eskiden belediye gazinoları vardı, şimdi niye maliye gazinoları olmasın" önerisinde bulundu. Bu öneriyi ilginç olarak niteleyen Şimşek de, "Bütün mesele, korsanlığın önüne geçebilmek. En büyük sıkıntı o. Televizyonlar çok yaygınlaştı. Bunlar pazarı da ciddi şekilde etkiledi. Ama ben inanıyorum ki, ülke geliştikçe müziğe, sanata olan ilgi artar ve sizin gibi değerli sanatçıların emeği de hak eden değeri görür" dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, müzik endüstrisini etkileyen bu trendlerin bütün dünyada geçerli olduğunu dile getirdi ve korsanlığı caydırıcı hale getirecek düzenlemeler ve uygulamalarda etkinliği sağlamanın önemine işaret etti. Şimşek, bunları Kültür ve Turizm Bakanına da aktaracağını söyledi.

Ferdi Tayfur da, programa telefonla katılan son sanatçı oldu. Tayfur, Bakana benzinin Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğunu sordu. Şimşek de, popülizm yaparak, benzin fiyatlarını indirebileceklerini, ancak bunun da açıkları artıracağını anlattı. Vergiyi tabana yaymaya çalıştıklarını kaydeden Şimşek, burada başarılı oldukları sürece, vergi indirimlerini sürdüreceklerini belirtti.