Gündem Nesrin Baytok'un eşinden ilk açıklama

Nesrin Baytok'un eşinden ilk açıklama

Paylaş
Nesrin Baytok'un eşinden ilk açıklama

Nesrin Baytok'un eşinden ilk açıklama

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’un eşi Can Baytok, hakkındaki haberlerle ilgili olarak hukuk mücadelesi başlattığını bildirdi.

Haberin Devamı

Baytok, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazetelerde, kendisi ve şirketi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını savundu.
Avukatı aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattığını belirten Baytok, şunları kaydetti:

"Günlerdir hakkımda sürdürülen gerçek dışı haberler ve karalama kampanyasına karşı avukatımız aracılığı ile gerekli davalar açılmaya
başlanmıştır. Bazı gazetelerde, şahsım ve şirketim hakkında ’bazı CHP’li belediyelerden usulsüz yollarla işler aldığım, CHP’li Bakırköy, Kadıköy ve Mersin belediyeleri ile İzmir belediyesine bağlı şirketlerin yazılım, güvenlik kamerası, fiber optik işlerini de yaptığım, Çankaya Belediyesinden siyasi nüfuz kullanarak, usulsüz yollarla işler aldığım ve bunlar hakkında da hakkımda savcılık soruşturmaları açıldığı’ gibi asılsız ve yalan haberlere karşı yargıya başvurdum. Bu tip yalan ve asılsız haberlere karşı hukuk mücadelesine devam edeceğim."

Haberin Devamı

Can Baytok, açıklamasında 20 yıldır sadece haberde iddia edilen belediyelere değil, tüm Türkiye’deki, sadece CHP’li değil, herhangi bir partiden herhangi bir belediye ile dahi hiçbir ticari ilişki kurulmadığını ileri sürerek "dolaylı ya da dolaysız 1 kuruşluk dahi iş yapılmadığını" belirti.
Sadece 6-7 yıl önce Şişli Belediyesinin bilgisayar ihalesinin kazanılarak o belediyeye bilgisayar satıldığını bildiren Baytok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"O iş de en ucuz fiyat ve en yüksek kalite ile tamamlamıştır. Bunun dışında herhangi bir belediyeye hiçbir iş yapılmamış, hiçbir şey satılmamıştır.
Uzaktan yakından ilgimin dahi olmadığı, kim olduklarını dahi tanımadığım bir takım şirketlerin yaptıkları olumsuz işlerin de sanki ben yapmışım gibi gösterilmesi ve bu konuda art niyetle yapılan yayınlar hakkında da yargıya başvurdum. Avukatlarımız, gereken mahkeme başvurularını yapmaya başlamışlardır."