Ekonomi Nestle pizza işine giriyor

Nestle pizza işine giriyor

Paylaş
Nestle pizza işine giriyor

İsviçreli gıda firması Nestle, Kraft'ın ABD ve Kanada'daki dondurulmuş pizza birimini 3.7 milyar dolara satın alacak

Dünyanın en büyük gıda şirketi Nestle’nin Üst Yöneticisi (CEO) Paul Bulke, dondurulmuş pizza işinin Nestle’nin dondurulmuş gıda ürünleri pazarındaki etkinliğini büyük oranda artıracağını söyledi.

Bulke, Kraft’ın hisselerini satın almalarının ardından Nestle’nin dondurulmuş pizza pazarında ilk sıraya oturacağını ifade etti. Dünyanın en büyük pizza pazarı olan ABD’de yılda yaklaşık 37 milyar dolarlık satış yapılıyor. Dondurulmuş pizza kategorisinde ise Kraft 2.1 milyar dolar ile ilk sırada bulunuyor.

Bu arada, Kraft da İngiliz şekerleme şirketi Cadbury’e verdiği 16.5 milyar dolarlık teklifini revize etti. Kraft, Kuzey Amerika’daki pizza birimini Nestle’ye 3.7 milyar dolara satmayı kabul ettikten sonra, Cadbury’e olan teklifindeki nakit oranını ek olarak hisse başına 60 sent artıracağını bildirdi.

Kraft, Oreo bisküvileri, Nabisco krakerleri ve Kraft, Philadelphia ve Dairylea marka peynirlerinin yanı sıra Kenco, Maxwell House ve Jacobs kahve ile Terry’s Chocolate Orange ve Toblerone marka çikolataları üretiyor.

195 yıllık tarihi geçmişe sahip Cadbury ise Dairy Milk ve Green & Black’s çikolata markası ile Trident ve Dentyne çiklet markalarını bünyesinde bulunduruyor. Kraft ve Cadbury birleşirse bu toplam geliri 50 milyar doları bulacak bir şirketi ortaya çıkaracak.

Haberin Devamı