Dünya Netanyahu: Dış baskılara boyun eğmeyeceğiz

Netanyahu: Dış baskılara boyun eğmeyeceğiz

Paylaş
Netanyahu: Dış baskılara boyun eğmeyeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in dış baskılara boyun eğmeyeceğini söyledi

Netanyahu, ABD'nin New Orleans kentindeki Yahudi kuruluşlarıyla buluşması sırasında yaptığı konuşmada, Filistinlileri doğrudan müzakerelere dönmeye çağırarak, “Filistin Yönetimi neden barıştan kaçıyor? Filistinliler belki de müzakerelerden kaçabileceklerini düşünüyordur. Belki de dünyanın Filistinlilerin isteklerini İsrail'e dikte edebileceğini düşünüyorlardır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bunun kesin olmayacağına inandığını, İsrail'in dışarıdan dikte edilmesine izin verilmeyeceğini belirten Netanyahu, İsrail'in dostlarına güvendiğini de kaydetti. Netanyahu, “Samimiyetle barış isteyen Filistinli liderler, ön koşullar öne sürmeyi bırakmalı ve barış müzakerelerine yeniden başlamalıdır” dedi.

İRAN'A KARŞI YAPTIRIMLAR YETERSİZ KALDI

Netanyahu konuşmasında İran nükleer sorununa da değinerek, bu ülkeyi nükleer bomba yapmaktan vazgeçirmenin yolu olarak, Batı'nın, gerekirse askeri güce başvurabileceğini bildirmesi gerektiğini söyledi.

İran'a karşı uygulanan ekonomik yaptırımların, bu ülkeyi nükleer silah edinme yolunda frenlemekte yetersiz kaldığını savunan Netanyahu, "Tahran'daki tiranlık" olarak adlandırdığı İran yönetimine karşı "ciddi bir askeri tehdidin", bu ülkeyi nükleer silah yapmaktan vazgeçirebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

İsrail siyasal kaynakları Netanyahu'nun bu görüşünü, görüştüğü ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a da bildirdiğini belirttiler. Ancak Biden görüşmeden sonra, İran'a uygulanmakta olan yaptırımların "ısırıcı" olduğunu, işe yaradığını söylemişti.

(A.A.)