Dünya Netanyahu: 'Gazze İsrail'in zaferidir'

Netanyahu: 'Gazze İsrail'in zaferidir'

Paylaş
Netanyahu: 'Gazze İsrail'in zaferidir'

İsrail Başbakanı Netanyahu: "Gazze operasyonu, İsrail için büyük bir politik ve askeri zaferdir. Hamas isteklerinin hiçbirisini elde edemedi" dedi

Netanyahu, "Gazze operasyonunun, İsrail için büyük bir politik ve askeri zafer" olduğunu savundu. İsrail ile Gazze’deki Filistinli gruplar arasında varılan kalıcı ateşkes sonrasında ilk kez İsrail halkına seslenen Netanyahu, Hamas’ın, isteklerinin hiçbirisini elde edemediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Hamas’ın, İsrail saldırılarında büyük yara aldığını belirten Netanyahu, şunları söyledi: "Hamas, liman, havalimanı, mahkumların serbest bırakılması ve Filistinli memurların maaşlarının ödenmesi yönündeki isteklerinin hiçbirisini elde edemedi. Buna karşılık askeri ve diplomatik olarak büyük zarar gördü. İsrail, Hamas’ın İŞİD ve El-Kaide ile aynı ailenin üyesi olduğuna dünyayı ikna etti."

Netanyahu ayrıca "İsrail’in aynı zamanda, uzun vadeli hedefinin, Gazze’nin silahsızlandırılması olduğuna dünyayı ikna etmeyi başardığını" söyledi. Savunma Bakanı Moshe Ya’alon da Gazze saldırılarıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’e yöneltilen eleştirileri "yersiz" olarak nitelendirdi. Her an savaş durumuna dönme ihtimalinin bulunduğunu söyleyen Ya’alon, "Güvenlik güçleri, Gazze operasyonundan gerekli dersi çıkaracaktır" ifadesini kullandı. Ya’alon ayrıca İsrail askerleri Hadar Goldin ve Oron Şaul’un Gazze’de olduğu iddia edilen cesetlerini İsrail’e getirme sözü verdi.

Haberin Devamı

İsrail’in Gazze’ye 51 gündür sürdürdüğü saldırıların ardından dün Mısır’ın arabuluculuğunda Kahire’de yürütülen ateşkes görüşmelerinde varılan anlaşma gereği saat 19.00’da kalıcı ateşkesin uygulamaya konulduğu açıklanmıştı. İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetti, 11 bin 100 kişi yaralandı.

AA