Kültür - Sanat Netflix: House of Cards dizisinin çekimlerini durdurduk
Paylaş
Netflix: House of Cards dizisinin çekimlerini durdurduk

ABD merkezli online dizi ve film yayımcısı olan Netflix, başrolünde çocuk taciziyle suçlanan Kevin Spacey'nin oynadığı 'House of Cards' dizisinin son sezon çekimlerini süresiz olarak durduklarını açıkladı

BBC Türkçe'nin haberine göre, şirket en son olarak Kevin Spacey'ye yöneltilen taciz suçlamalarının ardından 2018'de yayımlanacak 6. sezon bittikten sonra dizinin sona ereceğini duyurmuştu.

Bu sefer Netflix'ten yapılan açıklamada ise 'House of Cards' dizisinin Baltimore'da başlayan dizi çekimlerinin durdurulduğu belirtildi. Kevin Spacey henüz çekimler için Baltimore'a gelmemişti.


Ünlü aktöre bir darbe daha


Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Bir sonraki duyuruya kadar olan bitenleri değerlendirmek, oyuncularımız ve yapım ekibimizin endişelerine kulak vermek için House of Cards dizisinin altıncı sezonunun çekimlerine ara verdik" dendi.

Netflix bir önceki gün yaptığı açıklamada, Kevin Spacey ile ilgili 'taciz suçlamalarından ötürü büyük rahatsızlık duyulduğunu' ancak diziyi bitirme kararının aylar önce alındığını aktarmıştı.

2013 yılında yayına giren House of Cards, Netflix'in ilk orijinal yapımıydı. Dizinin başarısı, Netflix'in geleceğine dair umut ışıklarının yanmasına neden olmuştu. Kevin Spacey, Frank Underwood adlı Amerikalı siyasetçiyi canlandırdığı dizide Robin Wright ile başrolü paylaşıyor.

2013 yılında başlayan dizi şimdiye kadar 33 dalda Emmy ve 8 dalda Altın Küre ödüllerine aday gösterilmiş, Kevin Spacey ve Robin Wright dizideki performansları ile Altın Küre kazanmışlardı.

Haberin Devamı