Samet Aybaba Neuer'in gecesi!
HABERİ PAYLAŞ

Neuer'in gecesi!

Almanya Avrupa’nın en formda takımlarından biri. Oyunu kontrol ediyor, çabuk ve ayağa oynuyorlar. Bir-iki kısa pas sonrası ters kenara kontra oynama becerisine sahipler. Oyun içinde bir futbol takımının yapması gereken en basit prensipleri yerine getiriyorlar. Bunlara rağmen oyunu Almanya’nın kontrol ettiği bölümde dahi 3 tane net gol pozisyonu bulduk. Bu pozisyonları mutlaka değerlendirmemiz gerekirdi. Savunurken, oyunu kendi yarı alanımızda kabul ettiğimizde rakibe hiç pozisyon vermedik.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Demek ki savunma zaafımız biz hücumdayken başlıyor. Türk futbolundaki en büyük sorunlardan biri hücum ederken iyi savunma yapamamamız. Bu kadar üst düzey maçta kalecinin elinden çıkan bir topun gol olmaması gerekirdi. Gomez’le Servet bire bir bırakılmaz. Böylesine yetenekli bir oyuncu en az iki kişiyle sıkıştırılmalıydı. İkinci yarıda skor 2-0 olunca, oyunun kontrolünü tamamen kaybettik. Rakibe bu bölümde çok net gol pozisyonları verdik. Neuer kalesinde devleşirken, biri eli biri de ayağıyla iki gol atağı başlattı ve bana göre maça damgasını vurdu.

‘Arda oyundan niye çıktı, Sabri niye orta saha oynadı, savunmanın göbeğinde neden Servet ve Egemen gibi iki ağır oyuncu görev yaptı, maç kondisyonu olarak hazır olmayan Gökhan Gönül neden oynadı’ gibi kişisel eleştirileri bir kenara bırakıp futbolumuzun nasıl büyük bir çöküntü içinde olduğunu görmeliyiz. Futbolu yöneten insanlar bir an önce Türk futbolunu yeniden yapılandırmalı. Lütfen artık olayları basite indirgemeyelim. Çünkü Türk futbolu gerçekten büyük bir çöküş içerisinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder