Dünya Nevroz kutlamasında intihar saldırısı

Nevroz kutlamasında intihar saldırısı

Paylaş
Nevroz kutlamasında intihar saldırısı

Suriye'de Rojava'nın Cizre Kantonu'ndaki Haseke kentinde, PYD kontrolü altındaki bölgede Newroz kutlamaları sırasında intihar saldırısı düzenlendi. En az 20 kişinin öldüğü 80 kişinin de yaralı olduğu bildiriliyor

Suriye'de Rojava’nın Cizre Kantonu’ndaki Haseke kentinde, PYD kontrolü altındaki bölgede nevroz kutlamaları sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Al Jazeera ve Reuters en az 20 ölü ve onlarca yaralı olduğu bilgisini geçerken, DİHA ve ANF'de ölü sayısı 5 olarak duyuruldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, iki ayrı intihar saldırısı bombalı araçlarla düzenlendi.

Reuters ve Al Jazeera'nın geçtiği habere göre, nevroz kutlamaları yapıldığı sırada düzenlenen saldırılarda en 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. DİHA ve ANF ise saldırılarda 5 kişinin öldüğü bilgisini geçti.

Saldırılardan ilki, PYD'nin kontrolü altındaki El Müftü semtinde, diğer saldırı ise PYD dışındaki Kürt grupların kontrolü altındaki Salihiyye Mahallesi'nde gerçekleşti.

Saldırıların ardından Cizre Kantonu'ndaki tüm nevroz kutlamalarını iptal etti.

Ülkenin kuzeydoğusundaki kentte Ekim ayında da PYD'ye bağlı silahlı güçlerin hedef alındığı iki ayrı intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Haseke, IŞİD ile Kürt gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri.

Yaşandığı bölgelerden biri. YPG'den yapılan açıklamada da saldırılarda çoğunlukla kadın ve çocukların hayatını kaybettiği ifade edildi.

T24.com

Haberin Devamı