Gündem Nevruz'da 10 bin polis görevli

Nevruz'da 10 bin polis görevli

Paylaş
Nevruz'da 10 bin polis görevli

İstanbul'da 21 Mart tarihinde Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak Nevruz kutlamaları için İstanbul'da 10 bin polisin görev yapılacağı açıklandı

21 Mart Nevruz kutlamaları kapsamında düzenlenecek miting ve şölenlerle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde güvenlik toplantısı düzenlendi. İstanbul Valisi Muammer Güler'in başkanlığında toplanan İl Güvenlik Kurulu Toplantısına İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yanı sıra askeri ve mülki idare amirleri de katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Güler, "Nevruz'un barışın, dostluğun, kardeşliğin ve güzelliklerin dile getirildiği bir gün olmasını diliyoruz. Elbette bugünün birtakım bölücü eylemlerin vesilesi olmamasını diliyoruz.

Bununla ilgili kötü örnekler yaşandı. Bunların tekrarlanmasını istiyoruz. Ve bu bayramın şenliğin şölenin anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını istiyoruz. Bu çerçevede de kutlanacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

10 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Kutlamalar sırasında alınacak olan güvenlik önlemleriyle ilgili de konuşan Vali Güler, 21 Mart'ta 10 bin polisin görev yapacağını ifade etti.

Vali Güler, pazar günü Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili raporlarını futbol federasyonunda gönderdiklerini ifade etti. Vali Güler bu raporun, futbol federasyonunca değerlendirileceğini düşündüklerini belirtti.

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL (DHA)