Gündem Nevzat Çiçek: Diğer cemaat ve tarikatlara da operasyon gelebilir

Nevzat Çiçek: Diğer cemaat ve tarikatlara da operasyon gelebilir

Paylaş
Nevzat Çiçek: Diğer cemaat ve tarikatlara da operasyon gelebilir

Türkiye 11 Temmuz sabahına, Adnan Oktar grubuna yönelik başlatılan operasyonla uyandı. İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için düğmeye basıldı. Peki Adnan Oktar grubuna yönelik operasyon ne anlama geliyor? Gazeteci Nevzat Çiçek, Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonun ne anlama geldiğini anlattı

Gazeteci Nevzat Çiçek, verdiği röportajda diğer cemaat ve tarikatlara da operasyon gelebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

"BÜTÜN TARİKAT VE CEMAATLER MASADADIR"

Nevzat Çiçek, "Bu noktada iki şey söyleniyor. Islah edilebilir olanları varsa ıslah edelim. Çünkü sonuç itibariyle bunların mensupları var. Bir şeyi kapatmakla, yeraltına itmekle onu bitiremiyorsunuz. Ama ajanlık faaliyeti içine girmiş olan, milli güvenliği tehdit eden, dini bozma noktasında toplumun kılcal damarlarına kadar gitmiş olup bunu ve ticareti kullananlar varsa, bunlardan bir karar verme süreci istenecek. Nedir? Büyük bir ihtimalle ya tasfiyeleri ya küçülmeleri ya da asli unsurlarına dönmeleri istenecek. Türkiye’deki bütün tarikat ve cemaatler masadadır" dedi.

"OPERASYONLARIN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Nevzat Çiçek, "Ben bu operasyonların devam edeceğini düşünüyorum çünkü bunlar toplumu etkileyen, toplumda gerginlik çıkarabilen, din adına hareket edip, farklı şeyleri öne çıkarabilen yapılar. Bu ülke, Çorum’u, Sivas’ı, FETÖ’yü gördü. Sistem bunlara “Dur” iradesini daha hızlı gösterecektir" dedi. (Habertürk)

Haberin Devamı