Dünya New York bombacısı yakalandı

New York bombacısı yakalandı

Paylaş
New York bombacısı yakalandı

New York'taki Times Meydanı'nda ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili olarak bir kişi tutuklandı

ABD’nin New York kentindeki Times Meydanı’nda ele geçirilen patlayıcı yüklü araçla ilgili olarak bir Pakistan asıllı bir ABD vatandaşı tutuklandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Adalet Bakanı Eric Holder, tutuklanan kişinin adının Faisal Shahzad olduğunu belirtti.

Holder, Shahzad’ın, New York’taki Uluslararası John F. Kennedy Havaalanında, uçakla Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentine gitmek üzereyken tutuklandığını söyledi.

EYLEMİN AMACI: AMERİKALILARI ÖLDÜRMEK

Holder Washington’da düzenlediği basın toplantısında, "Bu soruşturma, işe yarar istihbarat bilgisini bir araya getirme çabalarımızla birlikte devam ediyor. Ancak bu terör eyleminin amacının Amerikalıları öldürmek olduğu açık" diye konuştu.

Yetkililerce daha önce yapılan açıklamalarda, 1 Mayıs'ta Times Meydanı’nda bir arazi aracında bulunan patlayıcı ve düzeneklerle ilgili bir kişinin sabaha karşı tutuklandığı belirtilmişti. New York Times gazetesinin haberinde de söz konusu kişinin Connecticut eyaletinden, Pakistan asıllı bir Amerikan vatandaşı olduğu kaydedilmiş, ancak kimliği açıklanmamıştı.

"Times Meydanı’nda bir atlı polisin araçtan dumanlar çıktığını görüp uyarması üzerine bomba uzmanları araçtaki patlayıcıları etkisiz hale getirmişti. 10 saat süren operasyonda çevre binalar ve caddeler boşaltılmıştı. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

AA

Haberin Devamı