Dünya New York’ta helikopterin denize düşme anları kamerada: 5 ölü

New York’ta helikopterin denize düşme anları kamerada: 5 ölü

Paylaş
New York’ta helikopterin denize düşme anları kamerada: 5 ölü

Amerika'nın New York kentinde bir helikopter motor arızası sebebiyle Doğu Nehri'ne düştü. Kazada 5 yolcu hayatını kaybederken pilot sağ kurtuldu. Helikopterin nehre düştüğü anlar kameralara yansıdı

POSTA.COM.TR


Amerika'nın New York kenti semalarında fotoğraf çekmek için helikopter kiralayan 5 kişi, helikopterin nehre düşmesi sonucu hayatını kaybetti; pilot ise kazadan sağ kurtuldu.


SUYA DÜŞÜP BATTI


New York'un Queens ile Manhattan bölgeleri arasındaki Roosevelt Adası’nın kuzeyinde yerel saat ile 19.00 civarında bir AS350 tipi yolcu helikopteri, pilotun telsizle motor arızası bildirimi yapmasının ardından aniden irtifa kaybederek suya düştü ve yan yatarak battı.


KEMERLERİNDEN KURTULAMADILAR




Pilotun sağ kurtulduğu olayda 5 yolcu, emniyet kemerlerini çözmeyi başaramadığı için helikopterin içinde hapis kaldı ve helikopterle birlikte sulara gömüldü.

New York Polis Teşkilatı ile İtfaiye Teşkilatı ekipleri, dalgıçlar eşliğinde arama kurtarma çalışmaları yaparken, yolculardan ikisini ölü olarak helikopterden çıkardı. Diğer yolcular ise sağ olarak çıkarılıp hastaneye kaldırılmalarına rağmen kurtarılamadı.


UÇUŞ SADECE 11 DAKİKA SÜRECEKTİ


Fly Liberty Charter isimli şirkete ait jetin, ölen 5 yolcu tarafından, New York'un havadan fotoğraflarını çekmek için kiralandığı ve uçuşun normal şartlarda sadece 11 dakika süreceği belirtildi.

Bütün bu anlar bölgede fotoğraf çeken bir kişinin kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı