Dünya New York'un kalbine terör bombası! İntihar saldırganı gözaltında

New York'un kalbine terör bombası! İntihar saldırganı gözaltında

Paylaş
New York'un kalbine terör bombası! İntihar saldırganı gözaltında

ABD'nin New York kentindeki Liman İdaresi Otobüs Terminali metro tünelinde, el yapımı boru tipi bombayla donatılmış patlayıcı düzeneği giyen bir kişi, intihar saldırısı girişiminde bulundu. New York polisinin 'terör bağlantılı' dediği olayda, bombanın erken ve kısmen patlaması sonucu, şüpheliden başka sadece 1 kişi yaralandı. Üzerinden kablolu düzenek sarkan ve gözaltına alınan Akayed Ullah isimli zanlıya ait olduğu öne sürülen bir de fotoğraf yayımlandı

POSTA.COM.TR


Amerika'nın doğusundaki New York kentinin en ünlü semti Manhattan'da bulunan Liman İdaresi (Port Authority) Otobüs Terminali'nin metro bağlantı tünelinde patlama meydana geldi.


HERKESİN İŞE GİTMEYE ÇALIŞTIĞI SAATLERDE...


Sabah herkesin işe gitmeye çalıştığı saatlerde bir intihar bombacısının, üzerine giydiği amatörce yapılmış boru tipi bomba düzeneğiyle, ünlü Times Meydanı yakınındaki metroyu havaya uçurmaya çalıştığı tahmin ediliyor.




İsminin Akayed Ullah olduğu öne sürülen 27 yaşındaki saldırganın (üstte) Bangladeş uyruklu bir DEAŞ sempatizanı olduğu ve Brooklyn'de yaşadığı belirtildi. Fotoğraf, News_Executive Twitter adresinde yayımlandı.


SAĞ ELE GEÇİRİLDİ


Patlamada, bombalı düzenek giymiş zanlıdan başka sadece 1 kişinin yaralandığı ve ikisinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Tam bir kaos ortamına dönen olay yerinde çok sayıda polis gönderildi, havadan ise yine polis helikopterleriyle gözetim altına alındı.


TRUMP'IN KUDÜS KARARININ ARDINDAN 'SALDIRI' İDDİALARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından, ABD'de özellikle Noel ve yeni yıl yaklaşırken saldırılar olabileceği iddiaları vardı. Şu an için patlamanın bu doğrultuda bir saldırı olup olmadığı da bilinmiyor.






NEW YORK POST: BOMBA KISMEN PATLADI


New York Post'un haberinde ise üzerinde boru tipi bomba düzeneği olan intihar bombacısının, patlayıcıyı erken ve kısmen infilak ettirebildiği ve patlamadan sonra da yaralı olarak gözaltına alındığını yazdı.



'İKİNCİ BİR PATLAYICI DAHA ELE GEÇİRİLDİ'


Olay yerinde ikinci bir patlayıcı daha ele geçirildiği belirtiliyor.

Patlama anında metro tünelinde yaşanan panik:


ALAN TAHLİYE EDİLDİ


Patlamanın 42. Sokak ile 8. Cadde'nin köşesinde meydana geldiği açıklandı. Patlamanın medyana geldiği alan tahliye edildi ve polis yetkilileri insanların olay yerinden uzak durmalarını istedi.



Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekiplerine ise sabah saat 07.19'da bir patlama olduğu yönünde telefon geldiği bildirildi. Bölgede metro seferlerinin de aksadığı belirtiliyor.


Haberin Devamı