Dünya New York'ta yastık savaşı

New York'ta yastık savaşı

Paylaş
New York'ta yastık savaşı

Binlerce kişi, evlerinden getirdikleri yastıklarla New York'u savaş alanına çevirdi

Kentin ünlü Union Meydanı’nda toplananlar, yastıklarla birbirlerini ’döverek’, stres attı. İnternet üzerinden haberleşen ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu beş bini aşkın Yorklu, dün yastıklarını kaptıkları gibi soluğu Union Meydan’ında aldı.

Haberin Devamı

York’ta, dün de ’yastık kavgası’ düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin uğrak yerlerinden Union Meydanı’nda yerel saat ile 15.00’de başlayan yastık kavgası yaklaşık 3 saat sürdü. Çocuk, yaşlı, genç binlerce kişinin toplandığı alanda başlama işareti verilmesi ile birlikte herkes yastıklar ile birbirlerine vurmaya başladı.

Oldukça eğlendikleri gözüken gençler, doyasıya vakit geçirirken, Union Meydanı bir anda havada yastıkların uçuştuğu bir meydana dönüştü. İlginç görüntülere sahne olan savaş, kahkahalarla sona erdi. ’Savaş gazilerinden’ bir genç, dünyanın her yerinde burada olduğu gibi yastık ile kimseye vurulamadığını, York’un bu yüzden farklı olduğunu ve bu yüzden şehri çok sevdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Arkadaşının kendisini hezimete uğrattığını anlatan Amerikalı genç kız, kavgadan yorgun düştüğünü ama gücünü toplar toplamaz yeniden devam edeceğini söyledi.

ELMA ALMAYA GİTMİŞTİ

Başka bir kız öğrenci de çok eğlendiğini, mücadele ettiğini ve ayakta kaldığını anlattı. Ziyaret için York’a gelen Jennabel Michelle de elma almak için girdiği marketten yastık alıp çıktığını belirterek, ’Yastık kavgasına katılmak istedim. Ama kendimi de korumam gerekti. Bir dolar verip yastık adlım, bence iyi bir yatırım oldu" dedi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5109","5109","201104","5109-6.jpg");

Bu yıl altıncısı düzenlenen geleneksel ’yastık savaşı’ ’olaysız’ sona erdi. Yastık savaşına katılanlar, daha sonra getirdikleri yastıkları, hayvan barınaklarına bağışladı. Katılanların olduğu kadar hem bölgeden geçenlerin hem de York’u ziyaret eden turistlerin ilgisini çeken yastık kavgasında, herkes tanımadıkları insanlara yastıklarla vurarak stres atmayı denedi.

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK (DHA)