Dr. Haydar Dümen Neyin peşindesiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Neyin peşindesiniz?

Haberin Devamı

Erkekler cinsellik denince adeta aslan kesiliyor. Birbirlerine abartılı hikayeler anlatıp rekor denemelerine imza atmaktan bahsediyorlar. Beyler, neyin peşindesiniz? İki taraf da bu ilişkiden mutlu mu?

BÖYLE SORU YOK!

Erkek arkadaşımı ikna edemiyorum


25 yaşında bir kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum ama onu ikna edemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Dene kızım dene, yılma. Kumrular gibi dans et önünde. Muhabbet kuşları gibi şarkı söyle. Keklik gibi hareketlerle sesli makara çek. Bülbül için sabır ister, ondan vazgeç. Erkek güvercinin üstlendiği rolü oyna.

Gur gur etrafında sabrı tükeninceye kadar dönerek onu ambale et. Körebe oyna, yakalanma. Ama yakalanırsan yakaladığını bırakma. Otur pazarlığa. “Bak bırakmam, sonra kopuverir ha” diye korkut. İlişkilerde baskın olan erkek hayvanlardır. Biz ise insanız. Sen de bir süreliğine dişi aslan yani erkek Fatma oluver canım.

Ya hastalık kaparsam?

34 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Hastalık kapmaktan korkuyorum. Kadının temiz olmaması fikrine dayanamıyorum. Yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, yardım benden. Vajinanın içi asit ortamdır, tıpkı midemiz gibi. Dışarıdan gelen mikroplara haddini bildirir. Bir korunma daha vardır, kadının sağlığından yana bazı yararlı mikroplar da orada yerleşmiştir.

Asidin öldüremediklerini onlar boğazlarlar. Böylece doğa misafirlerine ortam hazırlar ve bir bakıma mikropsuzdur. Çünkü amaçta çocuk temel alınmıştır. Bazı ilişkilerden mikrop kapılsa bile oranı binde birdir.

Erken teşhis de olayı bitirir. Bir kaza ise her insanın başına gelebilir. Haydi aslanım sefere, acemi çaylak olma evliliğe.

Seks artık tat vermiyor

24 yaşındayım. Penisimin büyük olduğunu düşünüyorum ama erken boşalıyorum. Seks tat vermiyor. Büyüklüğü işe yaramıyor, yardım edin.

CEVAP

Aslanım, dostlar duymasın kıskançlıktan ölürler. Sana “Şaşkının teki” derler. Sen diyorsun ki bu alanda maestro’yum (orkestra şefi). Her türlü yapı ve yeteneğe sahibim. Elindeki çubuk yani o sokak çocuğu müzik başlayınca havalanıyor, iki kere dönüp kayboluyor.

Orkestra ne yapacağını şaşırıyor. Okurum, işimize bakalım, erken boşalmanın çaresi var. Ona da el atalım. Sen de Deli Dumrul olma, oyunu kurallarına göre oyna. Boy pos olayına bel bağlama.

Bu konuda kızları da ağlatma, vebal altında kalma. Bir daha asla ve asla kimliğini cinsel organına bırakma.

Kızlık zarına zarar geldi mi?

19 yaşındayım. Sevgilimle iç çamaşırları üzerindeyken ilişkiye girdim. Sürtünme yoluyla birlikte olmaya çalıştık. Acaba kızlık zarına bir zarar gelmiş midir?

CEVAP

Değerli okurum, ilişkiye falan girmedin. Cinsel ilişki denemesinin birinci safhasını yaptın. Yani cinsel organların ön sevişmesi gibi. Kızlık zarı bozulmadı. Ama bu böyledir diye kadının organı fazla zorlanmaz.

Çok utangacım

18 yaşındayım. Hayatımda biri olmadığı için bunalımdayım. Biri olsun istiyorum ama utangaçlığımdan açılamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kendinle, ruhunla fazla oynama. Sevdim seni delikanlı. Sağlığını ve gücünü koruma dileklerimle. Acele etme, biraz daha bekle. Her şey yoluna girecek. Seveceksin de sevileceksin de.

Eşim kendini kasıyor

5 aylık evliyim. İlk gece eşim cinsel organımı gördü ama korktu. Şimdi beraber olamıyoruz. Kendini kasıyor ama çok istekli. İstem dışı kasıldığını söylüyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, vajinismusla karşı karşıyasınız. Biraz sabırlı olun, birbirinizi üzmeyin. Tedavisi olan bir sorundan bahsediyoruz. Ama bu işi uzatıp da evliliğinizi sarsıntıya sokmayın.

Orgazm olamıyorum

25 yaşındayım. Cinselliği seviyorum ama orgazm olamıyorum. Erkek arkadaşım da bu durumu anlıyor ve çok üzülüyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili yavrum, kadınlar ve kızlar genellikle böyle. Bu konunun şu an kesin bir tedavisi yok. Belki bir profesyonel yardım almanın yararını görebilirsin. Sana teknik ve fizyoloji öğretilir.

Sertleşme kayboluyor

27 yaşındayım ve bekarım. Sertleşme oluyor ama çok kısa sürüyor. Bu sorun 5-6 yıldır sürüyor. İlişki sırasında ilgimi başka yere vermezsem hemen sertleşme sona eriyor. Bu sorun psikolojik mi yoksa ilaçla tedavi edilebilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ileride de şimdi de tedavisi var. Umarım ailende ve sende şeker hastalığı yoktur. Kilon nasıl? Onu da merak ettim. Tedavide uzun süre beklemeli mi ya da olayın hemen üzerine mi gidilmeli? Bu karar senin.

Zarı yokmuş

Çok sevdiğim bir kız arkadaşım var. Bana doğuştan kızlık zarının olmadığını söyledi. Acaba bu doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, sevgi ne güzel bir şey. Seven seviyorsa, sevgi her şeyi siler süpürür. Ama sevgide bir ufak açıklık varsa pireyi deve yapar. Gerçekten sevdiğine inanıyor musun? Sen sevdiğine inansan da inanmasan da ben kıza inanıyorum.

Kızı yarı yolda koma. Adam gibi adam, yiğit ol. Üzerine de fazla varma.

Penisimin boyu yüzünden sorun çıkar mı?

23 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu bende dengesizlik yapıyor. Bir gün evlendiğimde bu durum bana sorun yaratacak diye korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, olacağını sanmıyorum ama yine de bir doktora görünsen, kasık yağın fazlaysa onu aldırsan. Ya da bire bir moral yani teknik bilgilerle kendini kompleksten kurtarsan diyorum.

Zaman zaman sertleşme sorunu yaşıyorum

26 yaşındayım. Penisim 18 santim ama zaman zaman sertleşme sorunu yaşıyorum. İki kadınla birlikte olmaya çalıştım, başarılı olamadım. Evlendiğimde sorun çıkacak diye korkuyor, kendimi çaresiz hissediyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğinde her erkek gibi sorun yaşayabilirsin. Ama bu problemler kalıcı olmaz. Bunları çözeriz. ‘Dereyi görmeden paçayı sıvamak’ deyimi burada geçerli. Yani önüne yemek konulsun, kaşık mı, çatal mı kullanacaksın ya da iştah şurubu mu içeceksin bunlar da bize kalsın. Merak edecek bir durumun yok.

Büyüme ve şişkinlik var

21 yaşındayım. 5 aylık süre zarfında cinsel organımda 7 santimlik bir büyüme ve şişkinlik oldu. Morluk ya da ağrı yapmıyor. Ne olur bana bu konuda yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, doğrudan benim ilgi alanıma girmiyor. Uzmanına gidip mutlaka ultrason tetkiki yaptırman gerekiyor. Böylece büyümenin kaynağı bulunur. Eğer fizyolojikse yapılacak bir şey yok. Bu raporun sonunda bana yeniden dönersen daha kesin bilgiler veririm.

Benimki küçük mü normal mi?

17 yaşındayım ve penisim 12 santim. Acaba normal mi yoksa küçük mü?

CEVAP

Değerli okurum, normal. İyi çalışırsa sorun çıkarmaz. Bu tür penisler de genellikle iyi çalışıyor. Sorun etme.

GÜNÜN SÖZÜ
Ömre değer biçilseydi, herkes kendini zengin görürdü. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder