Gündem 'Niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz'

'Niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz'

Paylaş
'Niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz'

Mumcu suikastinin sırrı 17 yıldır çözülemedi. Uğur Mumcu dün katledilişinin 17'nci yıldönümünde Türkiye'nin dört bir yanında törenlerle anıldı

KARANLIK SALDIRI KARANLIKTA

Haberin Devamı

Gazeteci Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’da Ankara’da evinin önündeki otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Kalleş saldırının üzerinden tam 17 yıl geçti. Aradan geçen bunca uzun zamana rağmen, ne saldırıyı planlayanlar ne de düzenleyenlerle ilgili hiçbir şey gün yüzüne çıkmadı. Saldırı Türkiye’nin tarihinde ‘17 yıllık karanlık bir sır’ olarak kaldı. Bu sırrın gölgesinde gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 17’nci yıldönümünde dün törenlerle anıldı.

‘UĞURLAR ÖLMEZ’

Ankara’da Uğur Mumcu’nun evinin karşısında bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda, Batıkent’teki anıtının önünde ve mezarı başında törenler düzenlendi. Törenlere katılan binlerce Ankaralı “Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi”, “Korkmadan Öldük Ey Halkım, Unutma Bizi”, “Unutmadık, Unutmayacağız” yazılı dövizler taşıdı. “Uğurlar ölmez” sloganları attı. Sevenleri, Uğur Mumcu’nun katledildiği yere karanfiller bırakarak, mum yaktı.

Haberin Devamı

‘İSİM KOYMASALAR DA BİLİYORUZ’

CHP lideri Deniz Baykal da Uğur Mumcu’nun evine gelerek, eşi Güldal Mumcu’yu ziyaret etti. Baykal, “Olayın üzerinden 17 yıl geçti. Halen somut bir sonuç çıkmadı. Ancak biz, Uğur Mumcu’nun niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Bugün önümüze bir isim koymasalar da çete koymasalar da Mumcu’nun, temsil ettiği değerlere karşı bir tertibin kurbanı olduğunu bilmeliyiz” diye konuştu. Uğur Mumcu İstanbul, Samsun, Antalya, Marmaris, Zonguldak ve Almanya’da da törenlerle anıldı.