Gündem Niğde'de feci kaza: 4 kişi yanarak öldü, 1 kişi ağır yaralandı

Niğde'de feci kaza: 4 kişi yanarak öldü, 1 kişi ağır yaralandı

Paylaş
Niğde'de feci kaza: 4 kişi yanarak öldü, 1 kişi ağır yaralandı

Niğde'de meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre, kamyona arkadan çarpan otomobildeki 4 kişi yanarak öldü, 1 kişi ağır yaralandı

Yeşilgölcük-Niğde karayolunun 11. kilometresinde, Zekeriya Eroğlu’nun (42) kullandığı 06 VAF 78 plakalı otomobil, kavşaktan dönmeye çalışan Selahattin Kunduz idaresindeki 41 F 4119 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Haberin Devamı

Kaza sırasında LPG tüpünün patlaması nedeniyle otomobil bir anda alev aldı. Sürücü Zekeriya Eroğlu, otomobilde bulunan İbrahim Bengisu (28), eşi Gülizar Bengisu (24) ile çiftin 2 yaşındaki oğlu Ali Toprak Bengisu yanarak feci şekilde can verdi.

İbrahim Bengisu’nun kardeşi İlhan Bengisu( 26) ise kamyon sürücüsü Kunduz’un müdahalesi ile yanan otomobilden son anda ağır yaralı olarak çıkartıldı. Kaldırıldığı Niğde Devlet Hastanesi’nde ilk müdahale yapılan İlhan Bengisu, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

-CESETLER OTOMOBİLDEN GÜÇLÜKLE ÇIKARTILDI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yanan cesetleri otomobilden çıkarmak için uzun süre uğraş vermesine rağmen başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Otomobil, Cumhuriyet savcısının talimatıyla çekiciyle Niğde Devlet Hastanesi önüne getirildi. Cesetler burada otomobilden çıkarılarak kimlik tespiti
yapılabildi.

-İNTİHAR EDEN KARDEŞİNİN CENAZESİNE GİDİYORDU-

Kazada eşi ve 2 yaşındaki oğlu ile birlikte hayatını kaybeden İbrahim Bengisu’nun, Çamardı ilçesine bağlı Üskül köyünde oturan ve kravatıyla kendini
ağaca asan lise öğrencisi kardeşi S. Bengisu’nun (17) cenazesine katılmak üzere Ankara’dan yola çıktıkları öğrenildi.

Yurtta kalan Çamardı Şehit Murat Erdem Lisesi öğrencisi S. Bengisu’nun, intihar nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Bu arada, kazaya ilişkin kamyon sürücüsü Kunduz’un gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İNTİHAR EDEN KARDEŞİYLE YAN YANA GÖMÜLDÜ

Kazada ölen sürücü Zekeriye Eroğlu (42) ve İbrahim Bengisu (28) ile eşi Gülizar Bengisu (24) ve 2 yaşındaki oğlu Ali Toprak Bengisu’nun cenazeleri, Niğde Belediyesine ait cenaze aracıyla Üskül köyü meydanına getirildi.

Ölenlerden İbrahim Bengisu’nun, aynı köyde kravatıyla kendini asarak intihar eden lise öğrencisi kardeşi S. Bengisu’nun cenazesi de Adana’dan ambulansla Üskül’e getirilerek, cenaze aracının yanındaki musalla taşına konuldu.

Çamardı Müftü Vekili Ali Kaplan, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, Allah’ın insanlara kaldıramayacağı zorluklar ve güçlükler yüklemeyeceğini ifade ederek "Kurban Bayramı öncesi çok büyük bir acı yaşadık. Ancak Allah, sabretmeyi emrediyor. Sabredeceğiz ve metanetle bu zorlukların, güçlüklerin üstesinden geleceğiz. Allah’a kullukta, gelen sıkıntılara karşı sabır göstermek var" dedi.
S. Bengüsu’nun bir yakını, "Sen intihar edecek adam değildin. Sana ne dediler de bu yolu seçtin. Ocağımıza ateş düşürdüler" diyerek, gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, köy mezarlığında yan yana defnedildi.

Öte yandan trafik kazasında yaralanan İlhan Bengisu’nun tedavisi ise Erciyes üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ediyor.

Zafer Barış / Hakan Can Şahin - AA