Magazin Nihat Doğan, Özgecan Aslan tweeti için ifade verdi

Nihat Doğan, Özgecan Aslan tweeti için ifade verdi

Paylaş
Nihat Doğan, Özgecan Aslan tweeti için ifade verdi

Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından attığı Tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Nihat Doğan İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi

Mersin Tarsus’ta katledildikten sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan’ın ardından, "Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet atan Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

Haberin Devamı

Suç duyurularını değerlendiren savcılık soruşturma başlatmış, Nihat Doğan’ı ifadeye çağırmıştı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatıyla adliyeye gelen Nihat Doğan, basın savcısı Umut Tepe’ye yaklaşık bir saat ifade verdi.

'BAŞSAĞLIĞI MESAJI DA ATTIM'

Nihat Doğan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları redderek, "Hakkımda basında linç kampanyası yürütülmektedir. Özgecan’ın hunharca öldürülmesine üzüldüm. Buna ilişkin başsağlığı mahiyetinde bir çok tweet attım" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

"Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" tweeti atan Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Gelen şikayetleri değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe, Nihat Doğan hakkında "Ölen kişinin hatırasına saygısızlık", "Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına hakaret", "Suç işlemeye tahrik ve teşvik" suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

DHA